Kasulikud diginipid ja harivad ülesanded lastele Targalt Internetis advendikalendrist

1. detsember 2023

Lastekaitse Liit koostöös Rocca al Mare Kooli informaatikaõpetaja Mikk Oadiga on koostanud 7-12-aastastele lastele hariva advendikalendri, et pöörata tähelepanu nutiseadmete turvalisemale ja tervislikumale kasutamisele.

Alates esimesest detsembrist kuni jõuludeni avaneb veebilehel www.targaltinternetis.ee advendikalendris iga päev üks uus aken, millest leiab nutiseadmete kasutamisega seotud kasuliku nipi koos huvitava ülesandega teemadel:

  • tervislik ekraaniaeg,
  • head paroolid,
  • turvaline suhtlemine ja postitamine,
  • piltide ja videote jagamine,
  • virtuaalne mina,
  • digikoristus jne.

Projekti Targalt Internetis teavitustöö koordinaator Lastekaitse Liidus, Kerli Valner: „Lapsevanematena soovime oma lapsele parimat. Näiteks õpetame talle juba varakult turvalist käitumist liikluses ning seda, kuidas kodus ja koolis käituda. Samamoodi vajavad lapsed teadmisi ja juhendamist interneti ja nutiseadmete turvalisemaks ja oskuslikumaks kasutamiseks. Targalt internetis advendikalendrisse olemegi selleks kokku koondanud lapsele kasulikud diginipid koos 24 interaktiivse ülesandega, mille lahendamine ei võta aega kauem kui 15 minutit. Kutsume ka lapsevanemaid koos lapsega advendikalendrit avastama, nii muutume koos samm-sammult digipädevamaks.”

Targalt internetis advendikalendri leiab veebilehelt www.targaltinternetis.ee.

Easysoftonic