Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus annetas koolilastele 12 sülearvutit

31. mai 2023

Suurim riigi IT-maja Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT) annetas Lastekaitse Liidule projekti “Igale koolilapsele arvuti” raames 12 sülearvutit.

SMITi poolt arvuti üle andnud Mart ja Olesja märkisid, et arvutid olid eelnevalt Siseministeeriumi valitsemisala kasutuses. Kui tuli aeg seadmeid vahetada, soovis SMIT leida neile uue otstarbe kuskil, kus neid vajatakse. „Võtsime selleks ühendust Lastekaitse Liiduga. Soovisime, et arvutid saaksid nende perede lapsed, kel ei ole kõiki võimalusi koolitööks vajaliku seadme soetamiseks. Loodetavasti toovad arvutid lastele rõõmu ja annavad võimaluse senisest paremini koolitükke teha kui ka uusi teadmisi ja oskusi omandada. Ja kes teab – ehk äratab mõnes noores huvi ka IT vastu.“

Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala märkis, et on äärmiselt suur rõõm annetuse üle. “Arvutite ootel on mitmed koolilapsed ning tänu annetusele on võimalik lastele saata väga korralikud arvutid, mis on abiks koolitööde ja muu vajaliku tegemisel“, lisas Ojala.

SMIT-i eesmärk on luua elupäästvaid IT-lahendusi, mis tagavad Eesti inimeste turvalisuse. Nad loovad ainulaadseid teenuseid, mis mõjutavad meie kõigi heaolu. SMIT-i ei ole iga kord näha, kuid on alati olemas. Inimesed puutuvad nendega kokku kui ületavad reisides piiri, registreerivad lapse sündi rahvastikuregistris, helistavad numbrile 112 ja 1247, taotlevad ID-kaarti või käivad e-valimas.

Projekt „Igale koolilapsele arvuti“ sai alguse kodanikualgatusena koroona pandeemia ja distantsõppe ajal. Edaspidised kaardistused on näidanud, et vajadus arvutite järele ei ole veel täielikult kadunud. Lastekaitse Liit saadab annetatud arvutid kohalikele omavalitsustele, kes on perede abivajadusest märku andnud ning sealt edasi jõuavad arvutit juba lasteni, kes arvuteid vajavad.  Lisainfot annetamisevõimaluste kohta leiab projekti veebilehelt www.lastekaitseliit.ee/et/igale-koolilapsele-arvuti.

Fotol annavad Lastekaitse Liidule arvutid üle SMITi peadirektor Mart Nielsen ja töökohateenuste osakonna juhataja Olesja Puumeister.