HKScan annetas “Igale koolilapsele arvuti” projekti raames koolilastele üle 160 sülearvuti

31. oktoober 2022

Eesti suurim toiduainetööstus HKScan, kellele kuuluvad tuntud kaubamärgid Rakvere ja Tallegg, annetas oktoobri lõpus Eesti Lastekaitse Liidule 164 Delli sülearvutit, mis jõuavad koolilasteni juba novembrikuus.

 Sülearvuteid on viimased neli aastat kasutanud HKScan Estonia AS ja Rakvere Farmid AS töötajad. Tegu on äriklassi arvutitega, mis on tehniliselt väga heas korras ning noorte kasutajate jaoks juba valmis seadistatud.

„Meie soov oli leida arvutitele pärast esimese kasutustsükli lõppu kõige parem rakendus ning pakkuda arvuteid neile, kellel oleks neid kõige rohkem vaja,” sõnas HKScani Baltikumi IT juht Robert Viira. „Kohe olid meil mõtteis lapsed, kes ei saa oma majanduslikku elujärge ise mõjutada, kuid kelle jaoks koolitöös osalemiseks ja hea hariduse omandamiseks on arvuti olemasolu kahtlemata väga oluline. Loodame oma panusega kaasa aidata sellele, et igal lapsel siiski oleks teadmiste omandamiseks olemas hea ja toimiv arvuti.”

 Lastekaitse Liidu projekti „Igale koolilapsele arvuti” projektijuht Annika Silde märkis, et arvutite ootel on koolilapsed Rakveres, Kanepis, Otepääl, Räpinas, Keilas ja Loksal, kes ei ole sel aastal veel projekti abil arvuteid saanud. „HKScani annetatud arvutid aitavad paljusid peresid – tänu annetusele saame peredesse saata tehniliselt väga korralikud arvutid, millega saavad lapsed mitu aastat oma koolitöid teha,” sõnas Silde. „Projekt sai alguse kodanikualgatusena koroonapandeemia ja distantsõppe algusaegadel, kuid ka selle aasta kevadel tehtud kaardistus näitab, et abivajadus ei ole kuhugi kadunud.”

Liit annab annetatud arvutid kohalikele omavalitsustele, kust arvutid jõuavad edasi juba neid vajavate peredeni. Lisainfot annetamisevõimaluste kohta leiab projekti veebilehelt www.lastekaitseliit.ee/et/igale-koolilapsele-arvuti.

Fotol annab arvutid Lastekaitse Liidu projektijuhile Annika Sildele üle HKScani Baltikumi IT juht Robert Viira.