Täna toimuvad annetamistalgud – aita ehitada Pivarootsi lastelaagrisse välijõusaal!

3. detsember 2019

Täna on käes ajalooline päev, mil Eesti võtab esmakordselt osa ülemaailmsest liikumisest, mis tuntud Giving Tuesday nime all. Annetamistalgutest võtavad kümned vabaühendused üle Eesti ette erinevaid tegevusi, et kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama. Lastekaitse Liit kogub annetusi, et luua välijõusaal Pivarootsi lastelaagrisse, kus veedavad oma laagrisuve tuhatkond last. 

Ilusas talverüüs Pivarootsi lastelaager

Väljas liikumine on üks olulisemaid lapse tervist tagavaid ja hoidvaid tegevusi, millele Lastekaitse Liit läbi oma lastelaagrite kaasa aitab. Kaunis ja puutumatu mereäärne loodus ning kadakate ja mändide vahel liikumine mõjub hästi nii suurtele kui väikestele.

“Meil on ilusa asukohaga laager, mis on ümbritsetud karjamaadest. See aga takistab sinna suuremate sportimisvõimaluste loomist. Samas näeme, kuidas lastel on liikumisvõimalusi vaja, sest muidu ollakse lihtsalt telefonis,” kirjeldas Pivarootsi laagri juhataja Katrin Kadakas.
Tema sõnul annab loodav välijõusaal võimalusi erinevateks tegevusteks, mida integreerida kõikidesse laagriprogrammidesse. 

Milleks minna Rootsi, kui saab minna Pivarootsi!

Pivarootsis on üks laager
ja see on ainult lastele.
Sinna läheks isa – ema,
kui ta oleks laps vaid veel.

Pivarootsis on nii lõbus
ja hea on olla värskes õhus.
Igal suvel mingil ajal
tahaks siia tulla me,
mere ääres, laagrirajal

Pivarootsis kohtume!
Olgu suur või olgu väike
kõigil meil on hinges päike,
mida teile jagada.

Allikas: Pivarootsi lastelaager


Annetamine

Annetamine on üks lihtsamaid viise aidata kaasa tegevustele, mida oluliseks pead, olgu siis oma kogukonnas, erialal või ühiskonnas laiemalt. Annetajate abiga päästetakse elusid, aidatakse hättasattunuid, ennetatakse ja lahendatakse probleeme, korraldatakse kultuuri- ja spordisündmusi, tegutsevad õpi- ja huvialaringid.

Kuidas annetamistalgutel osaleda?

Kõige lihtsam: vali kaardilt talgud ja toeta nende tegevust jõukohase annetusega. Üle-eestilise talgukaardi, mille enam kui 100 talgukoha hulgas on ka Lastekaitse Liidu Pivarootsi välijõusaali projekt, leiad siit. Muidugi võid minna ka otse Lastekaitse Liidu kodulehele.

Kutsu ka oma lähedasi, sõpru ja tuttavaid annetama – sellega oled oma toetatavale vabaühendusele veel mitmekordselt kasulik.

Vaata lisaks: https://annetamistalgud.ee/annetajale/.
President Kersti Kaljulaidi Facebooki video