MEEDIAKAJASTUS I POSTIMEES: VIDEO ⟩ Lastekaitse Liidu aastakonverents kutsub üles karistamise asemel lapsi kuulama

23. november 2023

Selle aasta Lastekaitse liidu aastakonverentsi «Räägi minuga» fookuses on turvaline kasvukeskkond rõhuasetusega väärkohtlemise ennetamiseks.

Konverentsi sissejuhatuses antakse ülevaade Eestimaa laste heaolu hetkeseisust, statistikast, riigi suunistest, õigus- ja kultuuriruumist.

Lapse arenguetappe käsitlevas ettekandes pööratakse tähelepanu eakohasele arengule. Luubi alla võetakse arengule omased väljakutsed ja antakse suunised, kuidas piisavalt hea vanemana erinevates olukordades käituda. Saadakse teada, millised võivad olla tagajärjed siis, kui vanemad ei suuda oma emotsioone kontrollida. Õpitakse, kuidas ka väljapääsmatutest olukordadest võitjana välja tulla, luues turvalist kiindumussuhet.

Konverentsipäeva lõpuks jagab oma kogemuslugu ebaturvalist lapsepõlve kogenud täiskasvanu ning mõistetakse, et ka lapsevanematel on oma arenguetapid.

Tänavune konverents on suunatud nii lastega töötavatele spetsialistidele kui ka kõigile lapsevanematele ja lastega kokkupuutuvatele täiskasvanutele.

Konverentsi avavad Lastekaitse liidu president Ene Tomberg, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja Lastekaitse liidu juhataja Varje Ojala. Teiste seas jagavad mõtteid ja nõuandeid näiteks psühhoanalüütik Endel Talvik ja Gordoni perekooli perenõustaja Elise Tõllimäe.

Konverents toimub MTÜ Lastekaitse Liidu ja sotsiaalministeeriumi strateegilise partnerluse projekti «Koostöös laste ja perede heaks» raames

Easysoftonic