Turvalise interneti päev 7. veebruar 2023 – korralda ise või võta osa temaatilistest sündmustest

3. veebruar 2023

Kutsume turvalise interneti päeva raames korraldama veebruaris lastele ja noortele või ka lapsevanematele üritusi, mis annavad teadmisi ja oskusi sellest, kuidas internetti ja nutiseadmeid targemalt ja turvalisemalt kasutada.

Milliseid sündmuseid korraldada?

Uuemad temaatilised õppe- ja teavitusmaterjalid leiad 2023. aasta inspiratsioonikogumikust. Sealt leiate tunnikavad, videod, uued õpikud, mängud jpm.

Registreerige oma üritus: Targalt internetis kodulehel. Kõik üritused kanname Eesti kaardile. Seal veebilehel näete ka teiste asutuste üritusi. Hetkel on kaardil ülr 40 ürituse. Lisage ka oma kool kaardile.

Näiteid üritustest: temaatilise ainetunni või viktoriini läbiviimine, netinippidega plakati loomine, harivate mängude mängimine, temaatiliste õppevideote ja multikate vaatamine ning teemade üle arutamine jne.

Edastame jooksvalt teavet:

Milline on 2023. aasta turvalise interneti päeva teema?

7. veebruaril tähistatav rahvusvaheline turvalise interneti päev käsitleb seekord teemat “Minu andmed on minu vara“, et laste ja noortega arutada digihügieeni, postituste sisu, digitaalse jalajälje, andmekaitse, digiprügi jmt teemade üle. Fookuse saate seada Teie lähtuvalt oma õpilaste vajadustest.

Sündmused, millest tasub osa võtta

  • ÕPILASTELE: Teeviit meediapädevuse meemikonkurss
  • ÕPETAJATELE  ja HUVILISTELE – Turvalise interneti päeval, 7. veebruaril kell 15.00 korraldab HARNO veebiseminari “Distantsilt targemaks: andmekaitsest ja küberturvalisusest õpetajale. Seminaril arutatakse, mida peab õpetaja teadma andmekaitse ja küberturvalisuse kohta koolis, milliseid andmeid tuleb kaitsta ja kuidas seda praktikas teha. Praktilisi näpunäiteid jagavad Tallinna Haridusameti andmekaitsejuht Merit Valgjärv ja Pärnu Mai Kooli IT ja andmekaitsespetsialist Hanno Saks.
  • HUVILISTELE – Statistikaamet korraldab 8. veebruaril 2023 algusega kell 11.00 videotunni „Andmed on varandus – kust neid leida?“. Videotund toimub live-ülekandena Statistikaameti Facebooki ja Youtube’i kanalil. Infotunnis saab teadmisi andmete kohta, häid vihjeid, kust ja kuidas uurimistöödeks vajalikud andmed üles leida ning osaleda viktoriinis.

LAPSEVANEMATELE – 9.veebruaril kell 19.00 toimub lapsevanematele veebiseminar Kuidas meil internetis päriselt läheb?.

Seminaril arutatakse, kui palju ja mil viisil võiks lapsevanem teadlik olla oma lapse internetikasutusest, kuidas teha üheskoos lapsega interneti ja nutiseadmete kasutamisega seotud kokkuleppeid, milliseid andmeid, sealhulgas pilte ja videoid jagada endast ja pereliikmetest, mis on mõistlik ekraaniaeg, aga ka lapse arengust ja digitehnoloogia kasutamisest. Seminaril astuvad üles ja jagavad oma kogemusi koos kasulike nõuannetega Kalev Pihl, lapsevanem, IT-spetsialist ja koolitaja ning Elyna Heinmäe, lapsevanem ja haridustehnoloog. Arutelu modereerib meediaõpetaja Karl Gustav Adamsoo. Ka publikul on võimalus seminaril arvamust avaldada ning küsimusi küsida. Seminari korraldavad Lastekaitse Liit projekti Targalt internetis raames ja Telia Eesti.

Aitäh, et aitate lastele ja noortele vajalikke teadmisi edasi anda.