Eesti laps, kuidas Sul läheb?

9. november 2022

Kuidas Eesti lastel läheb? Mis neile muret ja rõõmu valmistab? Just niisugust infot koondab praegu koostatav Laste raport, mis esitatakse Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) Lapse Õiguste Komiteele. Raport annab ülevaate laste mõtetest, kuidas on nende õigused kaitstud ning mis võiks laste elus teisiti olla. See on esimene kord, kui nende sõnumite ÜRO Lapse Õiguste Komiteele esitajaks on Eesti lapsed ise. 

Hea laps, palun räägi, kuidas Sul läheb ning vasta novembrikuu jooksul küsimustele siin: https://cutt.ly/bMqAcA9! Iga lapse arvamus on oluline ja väga oodatud! Vastamine on anonüümne.

Veebiküsimustiku vastuste põhjal panevad laste raporti kokku Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikud ehk lapsed ise. Neile on selle juures abiks Õiguskantsleri Kantselei laste ja noorte õiguste osakonna nõunikud ning Lastekaitse Liit.

Lapse Õiguste Komitee jälgib, kuidas riigid täidavad lapse õiguste konventsiooni nõudeid, ja annab nõu laste olukorra parandamiseks. 2023. aastal arutab komitee, milline on lapse õiguste olukord Eestis.

Kogume üheskoos laste mõtted kokku ning muudame seeläbi Eesti laste elu paremaks!

Lisainfo: