MEEDIAKAJASTUSED | Lastekaitse Liit otsib lapse õiguste saadikuid

17. detsember 2021

Lastekaitse Liit teeb algust Euroopas ainulaadse lapse õiguste saadikute võrgustiku loomisega, mille eesmärk on seista tulevikupõlvkonna ehk praeguste 7-18-aastaste heaolu eest just neid kõnetavatel teemadel.

“Võrgustiku mõte sai alguse ÜRO lapse õiguste konventsiooni 30. aastapäeva sündmustest inspireerituna, kus 20. novembril 2019. aastal Euroopa Parlamendis (Brüsselis) üle maailma kokku tulnud noorte sõnum oli üks: ärge rääkige meile sõna andmisest, vaid tehkem seda. Märgates Eestis sarnaseid paralleele eelkõige kaasamise ja lapsi puudutavate teemade osas, leidsime, et lahendus ei ole kaugel, kui soovime, et lapsi puudutavatel teemadel oleksid kõige paremateks ekspertideks hoopis lapsed ise,” sõnab võrgustiku looja ja koordinaator, endine Lastekaitse Liidu noortekogu juht Triin Sooäär (18).

Uudist lapse õiguste saadikute võrgustiku loomisest avaldati järgnevates meediakanalites: