Türi valla laste ja perede heaolu võrgustik tugevdab koostööd

27. oktoober 2021

Eile ja täna toimub Türi vallas lapse heaolu toetavale multidistsiplinaarsele koostöövõrgustikule Lastekaitse Liidu koolitus “Koostöös lapse heaks!”

“Enamasti ei ole tegu ühe probleemi ja ühe põhjusega, vaid lapsega seotud mure ja selle taust on komplekssemad – tegevus on efektiivsem, kui erinevad spetsialistid, kelle abi ja toetust on vaja, teevad ühiselt eesmärgile suunatud koostööd – ühe isiku/instantsi võimalused on piiratud,” toonitas tänasel “Koostöös lapse heaks!” koolitusel üks Türi valla lapse heaolu toetava multidistsiplinaarse koostöövõrgustiku liige.

Lastekaitse Liit peab vajalikuks multidistsiplinaarse koostöö edendamist ja koostöövõrgustike koolitamist, et ühiskonnas muutuvate probleemidega hakkama saada ja lapsi ning peresid õigeaegselt ja vajaduspõhiselt toetada. Last ümbritsevad spetsialistid moodustavad tugivõrgustiku, kelle multidistsiplinaarne koostöö aitab kaasa märkamisele, ennetamisele, koostööle ja terviklikule toetamisele. Koostöövõrgustiku ühised arusaamad lapse õigustest, heaolu hindamisest, analüüsimisest ja multidistsiplinaarsest koostööst tagavad abivajava lapse efektiivse ja tulemusliku aitamise.

“See on kogu Türi valla laste ja perede heaolu võrgustikule väga tähtis koolitus, mis aitab multidistsiplinaarse võrgustiku koostööd veelgi tõhusamaks muuta,” rõhutas koolitusel Türi haridusspetsialist Kati Adul.

Seekordne “Koostöös lapse heaks!” koolitus on järjekorras kaheteistkümnes, eelnevalt on koolitused toimunud Viimsi, Põltsamaa, Märjamaa, Lääne-Harju, Lääne-Nigula, Viru-Nigula, Saaremaa, Valga ja Haljala vallas ning Pärnu linnas. Viimati septembris Kadrina vallas. Aastatel 2018-2021 koolitustel osalenud on rõhutanud, et multidistsiplinaarne koostöö on abivajava lapse juhtumi lahendamisel vajalik eelkõige selleks, et lapse aitamine oleks efektiivne, tulemuslik ja terviklik.

Koolitus toimub sellel korral kaunis Laupa Põhikoolis. Ajastu omapäradest tingituna on koolituse toimumise eelduseks COVID-19 vaktsineerimise tõendid, kiirtestimine koolituse alguses ja maskide ning desovahendi kasutamine.

Omavalitsuste toetamiseks jätkab Lastekaitse Liit koolitustega võrgustikele ka 2022. aastal. Koolitused toimuvad Sotsiaalministeeriumi sotsiaalse partnerluse projekti “Koostöös laste ja perede heaks” raames, koostöös Sotsiaalkindlustusametiga.

Fotod: Helika Saar


Loe lähemalt: