Postimees | Lastekaitse Liidu juht: raporteeritud vägistamisjuhtumid on ainult jäämäe tipp

29. aprill 2021

27. aprillil jõudis avalikkuse ette info, et Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitsegrupp pidas eelmisel nädalal kinni 57-aastase Andrese, keda kahtlustatakse laste seksuaalses väärkohtlemises. Koolis kojamehena töötanud mehe puhul on kahtlustus, et ta on seesuguseid väärtegusid toime pannud juba aastakümneid.

Eesti Lastekaitse Liidu presidendi Ene Tombergi sõnul lasub sellistes olukordades vastutus eeskätt teistel täiskasvanutel, kes võiksid toimuvat märgata ning kahtluste korral ka koheselt neist rääkida. “Sellistest tegudest rääkimine ei ole lapse primaarne kohustus, teised täiskasvanud peavad märkama,” ütles Tomberg Postimehe otsesaates.

Otsesaadet on võimalik vaadata järgi siit – Lastekaitse Liidu juht: raporteeritud vägistamisjuhtumid on ainult jäämäe tipp

Loe lisaks: Postimees – Eestlane on tagasihoidlik seni, kuni see ei puuduta ta enda last