Eesti Lastehoidude Liidu kaudu läheb jagamisele 700 “Tasa ja targu” raamatut

14. september 2020

Lastekaitse Liit andis täna Eesti Lastehoidude Liidule üle enam kui 700 “Tasa ja targu” raamatut. Tegemist on  klassikaliste kasvatusvõtetega ja ajatu taskuraamatuga lapsevanematele. Eesti Advokatuuri annetuse abil valmis kordustrükk kogutiraažiga 15 000 eksemplari.

Lastehoidude Liidu liikmeks on lühikese ajaga astunud 25 Eestis tegutsevat lastehoidu, kelle lapsevanemad raamatu kingituseks saavad. Eesti Lastehoidude Liidu tegevjuht Kristi Stahl lisas, et tegu on vajaliku ja oodatud kingitusega värskelt lastehoiuteed alustanud lapsevanemale ning toreda meeldetuletusega juba kogemustega lapsevanematele. 

“Vormilt väike, kuid oma olemuselt sisuline ja reaalselt kasulik,” ütles Lastekaitse Liidu president Ene Tomberg, lisades, et “Tasa ja targu” raamatukeses on lihtsad nõuanded, kuidas lapse arengut jälgida, last paremini mõista ning talle kasvamisel toeks olla.

Raamatu tõlge ja esmatrükk sai Lastekaitse Liidu eestvedamisel teoks 2011. aasta kevadel. Tollane Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamm meenutas, et raamat tekkis täiesti spontaanselt ning pandi kokku ühe hommikupooliku jooksul. “Nii nagu igas töös on vaja olla nutikas ja loov, kehtib see ka lapsevanemaks olemise puhul. Teisisõnu, kasvatus on imelihtne, kui seda teha nutikalt ja loominguliselt,” ütles Tamm.

Möödunud aastal tähistas Advokatuur 100. juubelit ning sel puhul palusid nad endale kingitusi mitte teha, vaid annetada Lastekaitse Liidu tegevuse toetuseks. “Nii otsustaski 25 advokaati  ja 13 advokaadibürood üleskutset järgida ning annetada. Üheskoos otsustasime kasutada annetatud summa “Tasa ja targu” kordustrükile,” selgitas koostöö tagamaid Eesti Advokatuuri kantsler Leen Eenpalu. Ta lisas, et raamatu mitmes trükk näitab, et selle järele on nõudlus ning lapsevanemad peavad seda kasulikuks.

Lastekaitse Liidu ja Eesti Advokatuuri koostöö on kestnud juba üle kümne aasta. Selle aja jooksul on lisaks mitmete trüksite väljaandmisele toimunud ka koolitusi ning projekti „Hea nõu lastega peredele“ raames pakutakse tasuta juriidilist nõustamist perekonnaõigust puudutavates küsimustes.

“Tasa ja targu” raamatud ning Eesti Lastehoidude Liidu tegevjuht Kristi Stahl. Pilt: Facebook