Lastekaitse Liidu president Ene Tombergi lastekaitsepäeva tervitus

1. juuni 2020

Need viimased kuud on olnud meile kõigile ootamatud ja rasked. Sattusime märtsis täiesti uude olukorda – tundmatu viiruse levik, eriolukorra kehtestamine, mida vabas riigis ei olnud me varasemalt kogenud. Uued nõuded, kodutöö, koduõpe, liikumise piirangud, maskid, mida arvasime kuuluvat vaid meedikutele. Täna võib öelda, et saime hakkama. Ma ei puuduta üldriiklikku, see on kõigi meie toimetulekut, vaid eeskätt meie laste ja perede toimetulekut.

Ene Tomberg

Õppisime koos oma lastega, tuletasime koos meelde matemaatilisi võrrandeid ja teoreeme, maadlesime venekeelsete väljenditega. Saime aru, kui sisukas ja tegelikult raske on meie laste koolitöö, kui vähe me oskasime nende tööd hinnata! Paljudes peredes kasvas koosolemise ja koostegemise rõõm. Nutikad pidime olema kõik koos, et nelja seina vahele surutuna säilitada huumorimeel ja leidlikkus.

Ka sellist lastekaistepäeva ei mäleta, mil kõik tavapärased väliüritused parkides ja väljakutel ei toimu või toimuvad distantsil üksteisest. Tahaks ju võtta kinni sõbra käest, teda emmata ja naerda koos kõigi vahepealsete veidruste üle. Aga ei saa – peame olema ettevaatlikud. See silmale nähtamatu viirus on veel koos meiega ja tema järgmisi samme on raske ette aimata. Seepärast usume nõuandeid, mida meile iga päev sisendatakse – hoiame distantsi, ei trügi üksteisele liiga lähedale, ei liigu rahvarikastes kohtades. Aeg soosib meid, sest imeline loodus on korraga õide puhkenud!
Alles imetlesime eredavärvilisi tulpe ja nüüd on kastan oma õieküünlad valla löönud ning sirelikobar avanemas.

Seega – tänavune suvi peakski mööduma looduses, selle ilu, lõhnu ja helisid nautides.

Toredat lastekaitsepäeva ja ilusat suve!

Ene Tomberg
Lastekaitse Liidu president

 


Loe lisaks

Lastekaitse Liidu pöördumine: Mitte ainult lastele, vaid ka KOOS lastega
Tänavune lastekaitsepäeva tähistamine toimub teistmoodi ja eriliselt. Kõik on oodatud!