LIIGA NOOR VÕI TÄPSELT PARAS? Kas 14aastasel peab olema õigus täisealisega seksida?

5. veebruar 2019

MTÜ lastekaitse liidu juhataja Tõnu Poopuu ütles Õhtulehele, et ka Lastekaitse Liit esitas selles küsimuses oma arvamuse 2011. aastal, kui justiitsministeerium koostas seksuaalse enesemääramise eapiiri muutmise analüüsi.
„Tol korral tegi lastekaitse liit, nagu ka sotsiaalministeerium, ettepaneku tõsta eapiiri 15. eluaastani, et tekiks kooskõla perekonnaseaduses sätestatud õigusega abielluda kohtu loal.“
Poopuu sõnul on seksuaalse enesemääramise eapiiri teema juures vajalik selgitada, et alates 2013. aasta lõpust kehtib Eestis erand, mille järgi ei ole teatud juhtudel seksuaalse enesemääramise eapiir mitte 14, vaid 18 eluaastat. „Nimelt kui astutakse suguühtesse või tehakse muid sugulise iseloomuga tegusid, kasutades ära kannatanu sõltuvust süüdlasest või kuritarvitades saavutatud mõjuvõimu või usaldust, siis on seksuaalse enesemääramise eapiiriks 18 eluaastat,“ selgitab lastekaitse liidu juht.

Loe edasi:

https://www.ohtuleht.ee/939708/liiga-noor-voi-tapselt-paras-kas-14aastasel-peab-olema-oigus-taisealisega-seksida