Kuldar Kullasepp: “Erinen tavalisest eesti isast ainult ühe väikese asja poolest”

23. oktoober 2020

2. oktoobril algas isadepäevani kestev kampaania „Meheks sünnitakse, isaks kasvatakse“. Kuuel järjestikusel reedel ilmub kuue erineva isa lugu. Nende nädalate jooksul kutsub MTÜ Lastekaitse Liit koos koostööpartnerite ja tublide eesti isadega nii praeguseid kui ka tulevasi lapsevanemaid mõtisklema isaks kasvamise teemal. Neljanda loo keskmes on Kuldar Kullasepp, kes oli üheksa kuud isapuhkusel.

Perekond Kullasepp: Merit (36), Meeri (2,5) ja Kuldar (40)

“Ma erinen tavalisest eesti isast ainult ühe väikese asja poolest – ma olin lapsehoolduspuhkusel. Ma usun siiralt, et kõik isad  ja pered peaksid seda kooskasvamist kogema, see teeb sust parema mehe,” kirjeldab tänase loo peategelane, kes jäi tütar Meeriga koju siis, kui viimane oli 7-kuune.

Kui küsida Kuldarilt, mille üle ta isana eriti uhke on, ei ole tal vaja pikalt mõelda: “Ma olen selle üle uhke, et saan öelda: ma olen isa. Suuremat uhkust on raske välja mõelda. See, et ma saan seda öelda, on üliäge.”

Traditsiooniliselt palusime intervjuu lõpus nimetada kolm soovitust, mida ta omalt poolt teistele lapsevanematele annaks. Kolmese rea lõpetas:Don’t give your family the rest of you, but the best of you.”

Nimelt toob Kuldar enda jutu kokkuvõttena välja, et aastate jooksul vahetame töökohti, muutuvad kolleegid, ülemused, tuttavad, aga oma pere on alati olemas. “Nemad väärivad ainult kõige paremat osa Sinust, alati. Kui sul on peres kõik korras, siis on Sul ka muud asjad korras,” on mees veendunud.

Kampaanias osalevad nii lapsega vanemahoolduspuhkusel viibinud isad kui ka need, kes töö kõrvalt panustasid järeltulija kasvatamisprotsessi juba lapse varajases arengueas. Uuringud kinnitavad isade tähtsust laste arengule sünnist saati. Lähedussuhe isaga loob aluse emotsionaalse ja sotsiaalse intelligentsuse arengule ning toetab igakülgselt lapse terviklikku heaolu.

Alates 20. juulist 2020 rakendus Eestis 30-päevane isapuhkus. Kutsume kõiki isasid seda võimalust kasutama ning tegema positiivse sammu kooskasvamise suunas!

Meediakampaania viiakse läbi Sotsiaalministeeriumi strateegilise partnerluse projekti „Koostöös laste ja perede heaks“ raames.


Loe ja vaata lähemalt