Kus koolis õpivad nutikaimad internetikasutajad?

22. April 2014

Võistlusmängu foto

Foto eelvoorust

Kolmapäeval, 23. aprillil algusega kell 11.00 toimub Tallinna Tehnikaülikooli innovatsioonikeskuses MECTORY Targalt internetis koolidevahelise võistlusmängu finaalvõistlus. Finaalis võistlevad omavahel eelvoorude parimad: Kuusalu Keskkool, Kristiine Gümnaasium, Avinurme Gümnaasium, Pärnu Vanalinna Põhikool.

Iga kooli võistkonda kuuluvad kuni kuus 7.-8. klasside õpilast, kellel tuleb finaalis tutvustada oma koolis läbiviidud interneti kasutamist käsitlenud uuringu tulemust, esitada e-ohutuse teemal üks laul, väidelda teemal „veebikeskkonnad peaksid vastutama oma saidil toimunud küberkiusamise eest“ ning näidata oma teadmisi viktoriinis ning tehnilist osavust töötoas. Finaali võidab kõige enim punkte saanud võistkond, kes auhinnaks sõidab  koos juhendajaga Brüsselisse.

Võistlusmängu eesmärk on innustada õpilasi omandama teadmisi ja oskusi interneti ning digitaalsete kommunikatsioonivahendite targemaks ja turvalisemaks kasutamiseks. Võistlusmäng viiakse läbi projekti Targalt internetis raames.

Alates 8. novembrist kuni 11. detsembrini toimusid Targalt internetis võistlusmängu piirkondliku vooru raames üheksa võistlusmängu, millest võttis kokku osa 27 kooli ja üle 160 õpilase üle Eesti. Iga piirkondliku vooru võitja pääses edasi poolfinaali, mis toimusid veebruaris Tallinnas ja Tartus. Poolfinaalide neli parimat pääses edasi võistlema finaali, mis toimub 23. aprillil Tallinnas. Võistlusmängude kohta leiab rohkem infot: www.targaltinternetis.ee.


Targalt internetis projektijuhi Malle Hallimäe sõnul on olnud väga tore, et võistlusmängus osalesid koolid üle Eesti. „Eriti  tore oli näha nende seas nii väikseid maakoole kui ka suuri linnakoole“, ütles Hallimäe. „Uuringute järgi on Eesti lapsed väga suured internetikasutajad, aga teadmised ohutust internetikäitumisest kipuvad igapäevastes tavasituatsioonides mõnikord ununema. Seetõttu ongi äärmiselt oluline läbi erinevate praktiliste tegevuste targemast internetikasutusest oskuseid anda ja neid kinnistada,“ sõnas Hallimäe.

Võistlusmängu korraldab MTÜ Lastekaitse Liit koostöös HITSA Innovatsioonikeskuse, Eesti Informaatikaõpetajate Seltsi, Inimeseõpetuse Ühingu ja Eesti Väitlusseltsiga.

Projekti „Targalt internetis“ viivad ellu MTÜ Lastekaitse Liit, HITSA Innovatsioonikeskus, Politsei- ja Piirivalveamet ja MTÜ Eesti Abikeskused. Projekti tegevusi finantseerib 75% ulatuses Euroopa Komisjoni programm „Safer Internet“.