“Kaasaskantav pagulaskunst” – haridusprogramm kõigile huvilistele

29. March 2011

“Kaasaskantav pagulaskunst” on Tartu Kunstimuuseumis avatud suure pagulaskunsti näitusega seotud haridusprogramm, mida saavad õpilasgruppide kõrval iseseisvalt läbi teha ka kõik teised näitusekülastajad.

1944. aasta sügisel lahkus Eestist kümneid tuhandeid inimesi, nende seas enam kui 100 kunstnikku. Tartu Kunstimuuseumi viltuse näitusemaja kõiki kolme korrust haarav näitus “Eesti kunst paguluses” annab ulatusliku ülevaate nii võõrsil jätkanud kui ka juba seal sündinud ja hariduse saanud eesti kunstnike loomingust.

Haridusprogramm hõlbustab sellest kirjust valikust tihendatud ülevaate saamist. Muusemi kassast on võimalik kolme euro eest soetada suuremõõduline rõngjas tööleht ja margikomplektid kunstiteoste reprodega. Haridusprogrammi sümbolkujund – päästerõngas – pärineb Enno Halleki installatsioonist “Kaasaskantav päikeseloojang”. Kirjamargi semantika vihjab vahemaade kaugustele ja kontaktide piiratusele, mis eraldas okupeeritud kodumaale jäänuid ja sunnitult võõrsile sattunuid.

Kaasaskantava päästerõngaga näitusel liikudes on kunstivaatleja ülesandeks rõngale trükitud väidete järgi ära tunda kunstiteos, mille kohta need käivad ja kleepida näidatud kohale mark. Kunstnikke on valikus 24 ja teesides nimetatakse teose loomiskoht maailmakaardil, iseloomustatakse selle sisu, vormi või muud olulist ning suunatakse mõtlema tähenduste üle.
Näitusekülastuse järel saab programmi läbinud kunstisõber rõõmsalt koju minna, käe otsas tükike eesti pagulaskunsti koorekihist.
Näitus “Eesti kunst paguluses” on avatud 30. aprillini.

Olete oodatud!

Reeli Kõiv

TKM hariduskeskuse juhataja
Täiendav info tel 7441080

www.tartmus.ee <http://www.tartmus.ee>

facebook.com/tartmus

“Kaasaskantav pagulaskunst” on Tartu Kunstimuuseumis avatud suure pagulaskunsti näitusega seotud haridusprogramm, mida saavad õpilasgruppide kõrval iseseisvalt läbi teha ka kõik teised näitusekülastajad.

1944. aasta sügisel lahkus Eestist kümneid tuhandeid inimesi, nende seas enam kui 100 kunstnikku. Tartu Kunstimuuseumi viltuse näitusemaja kõiki kolme korrust haarav näitus “Eesti kunst paguluses” annab ulatusliku ülevaate nii võõrsil jätkanud kui ka juba seal sündinud ja hariduse saanud eesti kunstnike loomingust.

Haridusprogramm hõlbustab sellest kirjust valikust tihendatud ülevaate saamist. Muusemi kassast on võimalik kolme euro eest soetada suuremõõduline rõngjas tööleht ja margikomplektid kunstiteoste reprodega. Haridusprogrammi sümbolkujund – päästerõngas – pärineb Enno Halleki installatsioonist “Kaasaskantav päikeseloojang”. Kirjamargi semantika vihjab vahemaade kaugustele ja kontaktide piiratusele, mis eraldas okupeeritud kodumaale jäänuid ja sunnitult võõrsile sattunuid.

Kaasaskantava päästerõngaga näitusel liikudes on kunstivaatleja ülesandeks rõngale trükitud väidete järgi ära tunda kunstiteos, mille kohta need käivad ja kleepida näidatud kohale mark. Kunstnikke on valikus 24 ja teesides nimetatakse teose loomiskoht maailmakaardil, iseloomustatakse selle sisu, vormi või muud olulist ning suunatakse mõtlema tähenduste üle.
Näitusekülastuse järel saab programmi läbinud kunstisõber rõõmsalt koju minna, käe otsas tükike eesti pagulaskunsti koorekihist.
Näitus “Eesti kunst paguluses” on avatud 30. aprillini.

Olete oodatud!

Reeli Kõiv

TKM hariduskeskuse juhataja
Täiendav info tel 7441080

www.tartmus.ee <http://www.tartmus.ee>

facebook.com/tartmus

“Kaasaskantav pagulaskunst” on Tartu Kunstimuuseumis avatud suure pagulaskunsti näitusega seotud haridusprogramm, mida saavad õpilasgruppide kõrval iseseisvalt läbi teha ka kõik teised näitusekülastajad.

1944. aasta sügisel lahkus Eestist kümneid tuhandeid inimesi, nende seas enam kui 100 kunstnikku. Tartu Kunstimuuseumi viltuse näitusemaja kõiki kolme korrust haarav näitus “Eesti kunst paguluses” annab ulatusliku ülevaate nii võõrsil jätkanud kui ka juba seal sündinud ja hariduse saanud eesti kunstnike loomingust.

Haridusprogramm hõlbustab sellest kirjust valikust tihendatud ülevaate saamist. Muusemi kassast on võimalik kolme euro eest soetada suuremõõduline rõngjas tööleht ja margikomplektid kunstiteoste reprodega. Haridusprogrammi sümbolkujund – päästerõngas – pärineb Enno Halleki installatsioonist “Kaasaskantav päikeseloojang”. Kirjamargi semantika vihjab vahemaade kaugustele ja kontaktide piiratusele, mis eraldas okupeeritud kodumaale jäänuid ja sunnitult võõrsile sattunuid.

Kaasaskantava päästerõngaga näitusel liikudes on kunstivaatleja ülesandeks rõngale trükitud väidete järgi ära tunda kunstiteos, mille kohta need käivad ja kleepida näidatud kohale mark. Kunstnikke on valikus 24 ja teesides nimetatakse teose loomiskoht maailmakaardil, iseloomustatakse selle sisu, vormi või muud olulist ning suunatakse mõtlema tähenduste üle.
Näitusekülastuse järel saab programmi läbinud kunstisõber rõõmsalt koju minna, käe otsas tükike eesti pagulaskunsti koorekihist.
Näitus “Eesti kunst paguluses” on avatud 30. aprillini.

Olete oodatud!

Reeli Kõiv

TKM hariduskeskuse juhataja
Täiendav info tel 7441080

www.tartmus.ee http://www.tartmus.ee

facebook.com/tartmus