MEEDIAKAJASTUSED: Koolirahu 2022/2023 õppeaastaks sõlmiti Paides

30. september 2022

Tänavu andis Keila linn koolirahu teatepulga üle omapoolse tunnuslause “alati toeks ja abiks” saatel, soovides koolirahu Paide linna südamesse. “Iga inimene on erinev oma mõtete, tunnete, eesmärkide ja tausta poolest, iga erinevus annab meile isikupära”, sõnas Paide Gümnaasiumi abiturient Janely Allsaar, lisades, et seeläbi muutub ka kool omanäolisemaks. “Julgus erineda teistest ei tähenda kohe, et peaksime vaatama kedagi altkulmu, vastupidi, ole ise erinev ja lase teistel ka olla!” pani Janely kõigile südamele.

Üle-eestilist koolirahu on kuulutatud välja alates 1999. aastast eesmärgiga märgata ja toetada kõiki, kes oma kooliteed käies vajavad turvalist koolikeskkonda, lihtsat ja segamatut koolirõõmu. Tänavu Paides toimunud avatseremoonial sõlmiti koolirahu leping, mille allkirjastasid Eesti Vabariigi president Alar Karis, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kõik koolirahu liikumise partnerid, Paide linn ja koolide esindajad.

“Ainult rahu lubab midagi saavutada, ehitada midagi püsivat – kõik muu lõhub ja eriti kerge on lõhkuda laste kasvavat hinge ajal, mil ta end otsib,” rõhutas oma kõnes Eesti Vabariigi president Alar Karis. Ühtlasi saatis president Eesti südamest lendu üleskutse: “Otsime rahu kodus, koolis, kogukonnas ja riigis, mis aitaks meil ehitada paremat, sõbralikumat ja loovamat Eestit!”

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas soovis oma tervituses, et sellel õppeaastal leiaksid kõik õpilased endale palju sõpru, avastaksid enda jaoks mõne huvitava hobi ning omandaksid uusi oskusi ja teadmisi. “Õpetajatele soovin, et te tunneksite, et kogu ühiskond on teiega koos. Et teil oleks rõõmu oma tööst ja tänu. Tänu kiirgab edasi rõõmu,” sõnas minister.

Loe täispikka lugu koolirahu lehelt