Avati lastele mõeldud info- ja mänguportaal Teeviit juunior

21. september 2022
image_print

Haridus- ja Noorteamet avas sel nädalal lastele mõeldud info- ja mänguportaali Teeviit juunior. Portaali tehakse koostöös Lastekaitse Liiduga ja see on mõeldud 7–12-aastastele lastele, lapsevanematele ning lastega töötavatele spetsialistidele

Info kogumises ja edastamises löövad kaasa ka lapsed ja noored. “Meie jaoks on oluline tegutseda mitte ainult laste jaoks, vaid ka reaalselt nendega koos,” kirjeldas Teeviit juuniori peatoimetaja Triin Sooäär.

Ühtlasi avaldas peatoimetaja lootust, et tegemist saab olema erinevaid teemasid ja põlvkondi ühendava platvormiga. “Ma usun, et lapsed ei ole vaid sihtgrupp, vaid ka ägedad sisuloojad, kes saavad aidata neid puudutavates küsimustes lahendusi otsida ning näha ja luua lapsesõbralikku perspektiivi,” rääkis ta.

Teeviit juuniori lehelt aadressil www.teeviit.ee/juunior leiab lastele suunatud uudiseid, nuputamist, videoklippe ja soovitusi. Ühtlasi on seal eraldi juhendajatele mõeldud rubriik. „Kindlasti tasub silm peal hoida ka meie Facebooki ja Instagrami lehtedel ning kohe, kui tuleb mõni väärt mõte, mida laste infoportaalis kajastada, sellest julgelt meile teada anda,“ lisas Sooäär.

“Kui oma põhiportaalis teeviit.ee jagame infot pigem 13-26-aastastele noortele, siis Teeviit juunior on mõeldud noorematele lastele. See on keskkond, kus on ühendatud turvaline, kontrollitud info ja hariduslikud ja interaktiivsed mängud,” ütles Haridus- ja Noorteameti noorteinfo peaekspert Kaie Pranno ning lisas, et veeb pakub platvormi ka laste loomingule, oodatud on laste loodud kaastööd, näiteks sisuartiklid või uudised.

Teeviit juunior kasvas välja 2018. aastal avatud noorteinfoportaalist Teeviit, kus vahendatakse noortele suunatud infot hariduse, karjääri, suhete, tervise ja ühiskonna teemadel.