Vabariigi President, õiguskantsler ja laste heaolu väärtustavad organisatsioonid kutsuvad lastepäevale “Lastega ja lastele” 

27. mai 2022

1. juunil, lastekaitsepäeval, toimub Kadriorus presidendi kantselei esisel lipuväljakul heategevuslik lastepäev “Lastega ja lastele”, kus astuvad üles tuntud muusikud ja tantsijad. President Alar Karis ja õiguskantsler Ülle Madise annavad tänavustele laureaatidele üle tunnustusauhinnad „Lastega ja lastele“. Toimuvast saavad lastekaitsepäeva õhtul ETV ekraanil linastuva saate vahendusel osa ka televaatajad. 

Esinevad Eesti Raadio laululapsed, Estonia poistekoor Juhanid, Vanalinna Hariduskolleegiumi viiuldajate ansambel Võlukeeled, Ariadne, Andreas Poom, Karl Killing, Eleryn Tiit, Merilin Mälk ning räppartist säm. Lastele ja nende vanematele pakuvad meelelahutust JJ Street tantsijad ja külalised Lottemaalt ning pealtvaatajaid tantsutab Märt Agu.  

Presidendi kantselei esisel muruplatsil rullivad end lahti telgid, kus lastele ja vanematele pakuvad põnevaid tegevusi Lastekaitse Liit, Sotsiaalkindlustusamet, Eeskujuliikumine kui ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Lastepäev on kõigile tasuta ning see kestab kella 16st kuni kella 19ni. Üritust on võimalik jälgida ka otseülekandes presidendi Facebooki lehelt. Lastepäeva kestel on avatud annetustelefonid vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks ning samuti on võimalik annetada kohapeal. Pärast on kõigil võimalik alates kella 20st kaasa elada vannipartide võiduujumisele vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks toimuval Pardirallil.

Auhinnaga “Lastega ja lastele” tänatakse ja tunnustatakse inimesi ning organisatsioone, kelle uued algatused või pikemaajaline tegevus on positiivselt mõjutanud just laste ja perede käekäiku. 

Lastepäeva korraldavad ning tunnustusauhinda annavad kaheksa laste heaolu väärtustavat organisatsiooni: Vabariigi Presidendi Kantselei, Õiguskantsleri Kantselei, MTÜ Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond ja Sotsiaalkindlustusamet.