Mustvees koondub lapse heaolu toetav võrgustik koolitusel “Koostöös lapse heaks!”

17.-18. mail toimub Mustvees lapse heaolu toetavale multidistsiplinaarsele koostöövõrgustikule Lastekaitse Liidu koolitus “Koostöös lapse heaks!”.

“Erinevad spetsialistid näevad probleemi erinevate tahkude pealt, koostöö aitab ennetada probleemide süvenemist,” tõdes üks võrgustiku liige koolitusele eelnenud küsimustikule vastates.

Ennetus on üks oluline põhjus, miks Lastekaitse Liit peab vajalikuks multidistsiplinaarse koostöö edendamist ja lapse heaolu koostöövõrgustike koolitamist omavalitsustes – et ühiskonnas muutuvate probleemidega hakkama saada ja lapsi ning peresid õigeaegselt ja vajaduspõhiselt toetada. Multidistsiplinaarne koostöö abivajava lapse juhtumi lahendamisel on vajalik eelkõige selleks, et lapse aitamine oleks mitmekülgne ja terviklik. Last ümbritsevad inimesed moodustavad tugivõrgustiku, nende koostöö aitab kaasa märkamisele, ennetamisele, koostööle ja terviklikule toetamisele.

Mustvees lapse heaolu võrgustikule toimuv koolitus on järjekorras neljateistkümnes, eelnevalt on need toimunud Viimsi, Põltsamaa, Märjamaa, Lääne-Harju, Lääne-Nigula, Viru-Nigula, Saaremaa, Valga, Haljala, Kadrina ja Türi vallas ning Pärnu ja Kohtla-Järve linnas. Aastatel 2018-2022 koolitustel osalenud lastega töötavad spetsialistid on rõhutanud, et multidistsiplinaarne koostöö on abivajava lapse juhtumi lahendamisel vajalik eelkõige selleks, et lapse aitamine oleks efektiivne, tulemuslik ja terviklik.

Kõige tähtsam inimene. Toetamiseks on vaja ühiseid arusaamu, koostööd ja igaühe panust,” jäi koolitusel kõlama Mustvee võrgustiku sõnum.

Omavalitsuste toetamiseks jätkab Lastekaitse Liit koolitustega 2022. aastal. Järgmised koolitused on kavas Paide linnas ja Anija vallas käesoleval sügisel. Koolitused toimuvad Sotsiaalministeeriumi sotsiaalse partnerluse projekti “Koostöös laste ja perede heaks” raames, koostöös Sotsiaalkindlustusametiga.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Galerii: Helika Saar


Loe lähemalt: