Lapse õiguste saadikud aitasid valida tänavused “Lastega ja lastele” laureaadid

18. aprill 2022


Esmaspäeval, 18. aprillil toimus Õiguskantsleri kantseleis tunnustusauhinna “Lastega ja lastele” žürii koosolek, kus valiti välja käesoleva aasta laureaadid. Kõrvuti täiskasvanutega osalesid hääletamises ka lapsed, kellest neli olid Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikud.

Auhinnaga “Lastega ja lastele” tänatakse ja tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kelle uued algatused või pikemaajaline tegevus on positiivselt mõjutanud laste ja perede käekäiku kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil. Auhindu jagatakse kolmes kategoorias: „Lapse suur tegu“, „Muutuste looja“ ja elutööpreemia. Peale selle tunnustab lastest ja noortest koosnev komisjon üht auhinnale esitatud kandidaati, kelle tegevust nad ise kõige silmapaistvamaks peavad.

Tunnustusauhinda “Lastega ja lastele” antakse välja üheksandat korda. Vabariigi President ja õiguskantsler kuulutavad laureaadid välja lastekaitsepäeval, 1. juunil.

Auhinda annavad välja kaheksa laste heaolu väärtustavat organisatsiooni: MTÜ Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond, Sotsiaalkindlustusamet, Vabariigi Presidendi Kantselei ja Õiguskantsleri Kantselei.

 

Foto: Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikud koos koordinaator Triin Sooääre (keskel) ning liidu kommunikatsiooni- ja koostöökoordinaatori Kristina Kukega (paremal)