Haara kinni võimalusest korraldada rahvusvaheline noortefoorum

13. aprill 2022

Lastekaitse Liit koos lapse õiguste saadikutega kutsub Eestimaa aktiivseid noori, kes soovivad astuda sammu põnevate väljakutsete ja seikluste poole, kandideerima ISPCAN 2022 noortefoorumi korraldusmeeskonda. 

2020. aastal võitis Eesti õiguse korraldada iga-aastast ISPCAN (International Society for the Prevention of Child Abuse & Neglect) Euroopa kongressi, kuhu on oodata mitusada rahvusvahelist delegaati. Neli päeva kestev kongress kannab pealkirja “Lastekaitse kõige haavatavamatele lastele ja peredele“ ning toimub 13.-16. juunil 2022 Tallinnas. 

Kõnealuse kongressi raames toimub 15. juunil noortefoorum, mille peakorraldajaks on Lastekaitse Liit üheskoos lapse õiguste saadikutega. Ettekannetes keskendutakse liidu vabavõrgustikku kuuluvate noorte soovil eeskätt laste kaasamisele poliitika kujundamisse.

“Laste kaasamisest on räägitud palju, kuid kas me päriselt kaasame neid juba protsessi alguses või alles siis, kui kõik otsused on juba tehtud,” küsib Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikute koordinaator Triin Sooäär, kes on veendunud, et andes mikrofoni lastele ja noortele, avastavad täiskasvanud kiirtee päris kaasamiseks. “Kaasates lapsi, leiame üles kuldvõtme, mis avab ukse innovaatiliselt realistlikeks otsusteks.”

Noored saavad lisaks võimalusele näha suursündmuse telgitaguseid, praktiseerida inglise keelt ning harjutada meeskonnatööd Lastekaitse Liidu ja teiste lapse õiguste valdkonna juhtivate organisatsioonidega nagu Justiitsministeerium, Eesti Advokatuur, Õiguskantsleri Kantselei, Sotsiaalkindlustusamet, Prokuratuur, Tartu Laste Tugikeskus ning Sotsiaalministeerium.

Rahvusvahelise noortefoorumi korraldusmeeskonda saab kandideerida täites eraldi vormi hiljemalt 24. aprilliks. Kümnele välja valitule saabub positiivset sõnumit teatav telefonikõne 29. aprillil Lastekaitse Liidu esindajalt.