ELU 24 | Uus sari ajas vaatajad leili: selline asi on lubamatu, lastekaitse peab vahele astuma!

10. jaanuar 2022

«Imik on abitu ja sõltub täiskasvanud inimestest. Selline asi on lubamatu ja lastekaitse peab siin vahele astuma. Ja kohe!» Täpselt nii avaldas oma arvamust teisipäeva õhtul telerit vaadanud naine, kes oli uuest sarjast «Imikuga metsas» suisa šokeeritud.

Kommentaari antud saatele andis lisaks Sotsiaalkindlustusameti lastekaitse osakonna juht Ebeli Berkmanile ka Lastekaitse Liit: “Lastekaitse Liit ei ole see õige asutus, kes saaks hinnata imiku heaolu. Küll aga saame öelda seda, et tulenevalt ÜRO lapse õiguste konventsioonist, mida Eesti riik on ratifitseerinud juba enam kui 30 aastat tagasi, on vanemad need, kellel on esmane kohustus last hoida, kaitsta ning tagada tema eakohane ja igakülgne areng. Saade oli soe ning näha on, et laps on tegelikult vanemate poolt kätel kantud. Omalt poolt soovitame perekonnal olla jätkuvalt tihedas kontaktis oma perearstiga ning tervisemurede korral kindlasti pöörduda spetsialistide poole.”

Täismahus artikli saab lugeda SIIT.