ABB annetatud arvutid rõõmustavad Pärnu lapsi

22. detsember 2021

Rahvusvaheline energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS annetas projektile “Igale koolilapsele arvuti” 22 sülearvutit, millest suurem enamus jõuab peagi Pärnu kooliõpilastele. 

Paar nädalat tagasi andis Pärnu Linnavalitsus Lastekaitse Liidu “Igale koolilapsele arvuti” projektijuhile Ireen Kangrole märku, et neil on abivajavaid peresid. Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem, ütleb Eesti vanasõna ja nii juhtuski, et loetud päevad hiljem võttis Ireeniga ühendust ABB AS kommunikatsioonispetsialist Liise-Kristiine Laos ning andis teada, et nende ettevõttel on taaskord ports arvuteid koolilaste jaoks kõrvale pandud.

ABB AS ettevõtte näol on Lastekaitse Liit saanud projekti vanust arvestades juba pikaaegse koostööpartneri. 2020. aasta aprillis, kui liit võttis üle kuu aega varem sündinud kodanikualgatuse “Igale koolilapsele arvuti” ettevõtete poolt annetatud arvutite ja kohalike omavalitsuste vahelist info vahendamist, unistati just taolisest ladusast koostööst, nagu see on praegu ABB ASi ja Lastekaitse Liidu vahel.

“ABB töötajad teavad, et antud projekt toimib ja on teinud annetusi enda initsiatiivil mitmekordselt,” selgitas Ireen Kangro ning lisas, et varasema koostöö tulemusel toimus ka kõnealuste arvutite üleandmise protsess ladusalt ja kiirelt. 

“Liidu meeskonnal on suur rõõm, et meil on tekkinud sellised koostööpartnerid nagu ABB, kes järjepidevalt panustavad projekti ja ei unusta antud vabatahtlikku liikumist. Meil on hea meel, et meil on partnerid, kes soovivad ja saavad panustada ka suuremalt ning kelle poole saame pöörduda ka siis, kui vahel mõne kiireloomulise abivajajaga tuge vajame,” ütles Kangro ning lisas, et Lastekaitse Liit tänab ABB AS meeskonda 2021. aastal tehtud koostöö ja panuse eest koolilastele õppevahendite annetamisel.

22 ABB ASi poolt annetatud arvutitest 20 jõuab Pärnu linna lasteni ning kaks rõõmustavad Tallinna linna peresid. Seadmed jõuavad abivajajateni uuel aastal.

Fotod (vasakult): ABB AS kommunikatsioonispetsialist Liise-Kristiine Laos, ABB AS IT-spetsialist Marko Valsberg, kes arvutid laste jaoks nii seest kui väljas puhastas ja tehniliselt korda seadis. Erakogu