Õpetajate Leht | Kes peaks lastele internetti õpetama?

17. september 2021

Kuigi Eesti lapsed on valdavalt väga internetiteadlikud, näitab statistika, et muresid jagub. Lastekaitse liit ja Telia viisid läbi uuringu koduõppel lastest ja said teada, et iga seitsmes laps oli kohanud internetis midagi ebamugavat ja iga kümnes puutunud kokku õngitsuskatsega, mis tähendab, et üritati koguda infot või levitada pahavara, kirjutab Õpetajate Leht.

Enamikus koolides on arvutiõpetus, kuid mitte kõigis. Arvutiõpetuses õpetatakse tihti tehnilist poolt, kuid vaja on arutada ka käitumist ja turvalisust laiemalt, näiteks inimeseõpetuse tunnis. Häid abimaterjale leiab targaltinternetis.ee, aga ka politsei, IT-firmade ja HARNO lehelt.

Materjale on palju, kuid nende seas on keeruline orienteeruda, eriti kuna koolitundides ei ole kuigi palju aega. Aga teema on piisavalt oluline, et seda tutvustada ja arutada regulaarselt, nii arvuti- kui ka teistes tundides. Alati saab kutsuda külla mõne kübereksperdi, näiteks targaltinternetis.ee koolitaja.

Täismahus artiklit saate lugeda Õpetajate Lehest.