Sillamäe koolilastele annetati 45 arvutit

31. august 2021

Algav kooliaasta toob rõõmusõnumeid Sillamäe lastele, kes saavad peagi kätte 45 arvutit. Ettevõtetelt annetustena saadud seadmed jõuavad nende õpilasteni, kes neist enim puudust tunnevad.

Telia Eesti annetas MTÜ Lastekaitse Liidule 37 arvutit, mida seadsid töökorda ettevõte praktikandid. Neile lisandusid Saku Tervisekeskuse annetatud arvutikomplektid, millest 8 läheb samuti Sillamäe õpilastele nagu ka rahaülekande teenusega tegelevalt ettevõttelt Wise (endise nimega TransferWise) saadud monitorid. Swedbanki annetuse eest osteti distantsõppe jaoks vajalikke veebikaameraid.

“On ääretult oluline, et ükski koolinoor ei jääks tehnoloogiliste vahendite puudumise pärast õppetööst või üldisest digitaalsest kaasatusest kõrvale,” ütles Telia Eesti toetustegevuste juht Elo Võrk. “Kuigi riik on täna teinud palju, et igal arvutist puudust tundval õpilasel oleks vajalik seade tagatud, sõltub see suuremal määral ikkagi koolidest ja omavalitsustest. Olukord täna on piirkonniti väga erinev ning paljudel noortel puudub võimalus õppimiseks enda isiklikku arvutit kasutada. Kui vähegi võimalik, soovime alati omapoolset panust lahenduse leidmisel anda.”

“Täname Lastekaitse Liitu tänuväärse projekti “Igale koolilapsele oma  arvuti” südamega eestvedamise ning suurepärase koostöö eest omavalitsusega. Palju tänusõnu kogu Sillamäe linna poolt lahketele arvutite annetajatele, tänu kellele saavad Sillamäe suurperede ja teiste meie abivajavate perede lapsed  endale koolitöödeks vajalikud seadmed,” ütles Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg, “Üle veebi peetavad koolitunnid on tänapäeva reaalsus ning arvuti olemasolu igale koolilapsele äärmiselt vajalik. Sillamäe koolilasteni jõuab  45 arvutit – see on suur abi. Täname veelkord!”

“Lastekaitse Liit on Telia Eestiga teinud koostööd ka varem,” ütles liidu projektijuht Ireen Kangro ning lisas, et seda suurem oli rõõm teha taaskord üheskoos head ja kasulikku “Igale koolilapsele arvuti” projekti raames. “Usun, et meie omavaheline koostöö ka arvuti projekti raames on pikaajaline”.

Koostöö sujus ka teiste partneritega. Ireeni sõnul oli suhtlus Saku Tervisekeskuse töötaja Ülo Madissooniga väga sõbralik ja asjalik. “Ülo oli ääretult lahke seades need iseseisvalt laste jaoks töökorda ning tuues arvutid ise büroosse,” ütles ta. Ireen kiitis ka Wise-i, kelle seadmeid on alati väga heas korras ning neid on tema sõnul alati rõõm kooliõpilastele vahendada. “Väga asjalik koostöö oli ka kohaliku omavalitsusega, eeskätt Anneli Rantsiga, kes ei pidanud paljuks suhtlema meiega ka puhkuse ajal, tehes seda rõõmuga,” ütles Ireen.

“Augustikuus toimunud arvutite annetamine ja töökorda seadmine on järjekordne näide sellest, kuidas vabatahtlikkusel põhineval koostöö jõul pole piire, sest headus, see on piiritu,” ütles Kangro ning lisas, et tema südame teevad eriliselt soojaks nii staažikad annetajad nagu Wise, kes peavad liitu meeles jooksvalt, ilma, et nende uksele koputaks, kui ka uued ettevõtted, nagu Telia Eesti ja Saku Tervisekeskus, kes ise nende poole pöördusid.

“Lastekaitse Liidu suur soov on, et meil tekiks pikaaegne koostöö ettevõtjatega, kel teaksid, et projekt “Igale koolilapsele arvuti” hingab edasi ka siis, kui suurem kriis on möödas,” ütles Kangro lõpetuseks.