EPL NEW YORGIS | President Kaljulaid: meie diplomaadid peaksid eestlastele rohkem seletama, mis asju me ÜRO-s või Euroopas ajame

30. juuni 2021

Kersti Kaljulaid määrati kaheks järgnevaks aastaks ÜRO üleilmseks laste, noorte ja naiste õiguste eestkõnelejaks. Intervjuus Eesti Päevalehele rääkis ta, et kuigi see on suur tunnustus Eesti välispoliitikale, on vaja selgitada meie tegevusi paremini omaenda koduhoovile. Mida tähendab ÜRO peasekretäri laste ja naiste õiguste eestkõneleja roll teile pärast teie ametiaja lõppu?

Artikli lõpus leiab ka Lastekaitse Liidu kommentaari – Laste õigused Eestis: muret valmistavad maksmata elatised ja puuduvad tugiteenused maal.

Lastekaitse liidu lapse õiguste programmi koordinaator Helika Saar sõnas, et Eesti on juba 30 aastat jälginud ÜRO lapse õiguste konventsiooni, kuid kõik pole ideaalne ka kodumaal.

„Me ei tohiks olla olukorras, kus laps ei saa õigeaegselt vajalikku teenust, tema lahuselav vanem ei tasu aastaid elatist, kuigi on lapse õigus saada ülalpidamist, või tema kodukohast kaob võimalus huvihariduseks, kuna riik ja omavalitsus ei leia lahendust selle rahastamisel,” loetles ta.

Täismahus artiklit saate lugeda SIIT.