Pealinn | Suurpere koduõppega hädas: Õnneks annab kool tasuta arvutid

19. aprill 2021

“Igale koolilapsele arvuti” on kasvanud suuremaks, kui esialgu osati ette kujutada, kirjutab Pealinn. Projektil on mitu suunda ja lisaks Facebooki grupile, mille kaudu liiguvad annetatud arvutid otse inimeselt inimesele, annetavad arvuteid ja toetavad projekti ka paljud ettevõtted.

Oma õla pani alla ka riik. Haridusministeerium toetas ettevõtmist esialgu 400 000 euroga ning eelmisel nädalal eraldas lastekaitse liidule veel täiendava toetuse summas 500 000 eurot. Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul on distantsõppe ajal eriti teravalt esile kerkinud vajadus toetada peresid, kus arvuti või internetiühendus puuduvad. “Omavalitsused on koos lastekaitse liiduga eelmisest kevadest kaardistanud peresid, kel puuduvad õppetööks vajalikud vahendid,” selgitas Kersna. “Ministeeriumi toetusega saame õpilasi sel keerulisel ajal aidata kokku enam kui 2600 arvutiga, millest ligi pooled on juba koolidesse jõudnud ning suur enamus tarnitakse sel kooliaastal.”

“Täiendava toetuse eest planeerime vahendada koolidele vähemalt 1400 arvutit, millest 1222 saame tarnida selle õppeaasta jooksul,”  kinnitas lastekaitse liidu projektijuht Ireen Kangro.

Lastekaitse liidu abil on Tallinna koolidest endale arvuteid saanud näiteks Jakob Westholmi gümnaasium, Karjamaa põhikool, Ristiku põhikool jt.

 

Täismahus artiklit saate lugeda siit – Suurpere koduõppega hädas: Õnneks annab kool tasuta arvutid