Novaator | Koroonakriis paljastas Eesti laste vaimse tervise kitsaskohad

30. aprill 2021

Koroonapandeemia ajal kasvanud stress ja pinged tõid esile nii koolipsühholoogide nappuse kui ka aastate taha ulatuvad tegematajätmised vaimse tervise edendamise vallas. Süstemaatilisemaid probleeme aitaks aga kasvõi ajutiselt leevendada lastevanemate suurem osavõtlikkus ja laialdasem teavitustöö.

Selle aasta märtsi keskpaigaks oli teinud Eesti enesetapu kaks alaealist ja ainuüksi Tallinna Lastehaiglas arvel veel ligi 30 seda proovinud last. “Võib öelda, et laste vaimne tervis on kollapsis. Lõikumiste arvu, depressiooni suurenemine, ärevus- ja käitumishäired – need kõik on tõusuteel. Selle teemaga ei saa oodata. Eilseni me küll tagasi kerida ei saa, kuid meil on vaja sellega täna tegeleda,”märkis Helika Saar, Lastekaitse Liidu lapseõiguste programmi koordinaator saates “Kool minu kodus”.

Täispikk artikkel ja saate “Kool minu kodus” 6. osa on kättesaadav portaalist Novaator – Koroonakriis paljastas Eesti laste vaimse tervise kitsaskohad