Narva koolilastel on COOP Panga annetatud arvutid varsti käes

6. aprill 2021
image_print

Eile anti heategevusliku projekti „Igale koolilapsele arvuti“ raames Lastekaitse Liidu abil saadud arvutid üle Narva linna Sotsiaalabiameti, Narva Sotsiaaltöökeskuse ja Narva koolide esindajatele. Seadmed toimetatakse lähiajal distantsõppel olevate õpilasteni, kellel puudub selleks vajalik varustus.

COOP Pank annetas MTÜ Lastekaitse Liidule 52 arvutit, mis lähiajal jõuavad Narva koolilasteni. Arvutite parandamise ja seadistamise töö võtsid enda kanda Tartu Ülikooli Narva kolledži IT süsteemide arenduse õppekava üliõpilased, tegevusi koordineerisid kolledži IT õppekava programmijuht Denis Larchenko ja IT süsteemide arenduse õppejõud Deniss Ruder. Arvutitele paigaldati uued kõvakettad, mälukaardid ja monitorid, mis omakorda soetati L´Oréal Baltic SIA annetusest.

“Loodame, et õpilastel on neist abi. Meil on hea meel, et saime oma teadmiste ja oskustega abiks olla,” ütles Denis ning lisas, et ühiskonna teenimine on endiselt TÜ Narva kolledži üks põhiülesannetest, mida on tema sõnul võimalik teha erineval moel. “Seekord õnnestus seda teha koostöös Lastekaitse Liiduga ja Narva linnaga.”

Alates aprillist 2020 on Narvas kaardistatud arvutite vajadus umbes 300 perekonnal. Tänu Lastekaitse Liidu projektile „Igale koolilapsele arvuti“ annetatud arvutitele, on abi saanud juba 146 peret. Lähiajal jõuavad abivajajateni ka kõnealused 52 seadet. Tänavu märtsis said Narva koolide õpilased lisaks veel 35 arvutit, mis on soetatud Lastekaitse Liidule eraldatud Haridus- ja Teadusministeeriumi sihtotstarbelise toetuse abil.

Lastekaitse Liit tänab COOP Panka, Narva linna, Tartu Ülikooli Narva kolledži IT süsteemide arenduse õppekava üliõpilasi Vitali Voinovski, Artur Pushkov, Anton Buketov, Ilja Ogloblin, Makar Drozdik, Andres Kerbe, Aleksei Votintsev, Bekir Osmanov, Qosim Qosimi ja nende tööd koordineerinud programmijuht Denis Larchenkod ja õppejõudu Deniss Ruderit ning L´Oréal Baltic SIA’d osutatud abi eest.