MEEDIAKAJASTUSED | Riikliku perelepitussüsteemi loomine

29. aprill 2021

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega plaanib luua riikliku perelepitussüsteemi, et aidata lapsevanematel lahkumineku korral teha lapse elukorralduses lapse heaolust lähtuvaid kokkuleppeid.

“Olukorras, kus Lastekaitse Liidu ja Advokatuuri koostööprojektis “Hea nõu lastega peredele” on alates 2010 advokaadid tasuta perekonnaõiguslikes küsimustes nõustanud enam kui 1700 abivajajat, näeme vajadust riikliku perelepitussüsteemi järele igapäevaselt,” ütles Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala.

“On positiivne, et riik võtab ette reaalseid samme ühtlustatud perelepituseteenuse loomiseks, kuna perelepitusteenuse laialdasem kättesaadavus aitab kaasa lapsi säästva vanemlussuhte jätkumisele.”

Riikliku perelepitussüsteemi loomise kohta saate täiendavalt lugeda siit: