Järva Teataja | Osa koolilapsi on endiselt arvutita

27. aprill 2021

Juba teist kevadet vältav kaugõpe on pannud keerulisse olukorda need pered, kellel pole kodus lastele sülearvuteid anda. Koolid, omavalitsused, MTÜ Lastekaitse Liit ning haridus- ja teadusministeerium püüavad seda probleemi lahendada nii, et kõigil lastel oleks võimalik koolitöös osaleda, kirjutab Järva Teataja.

Lastekaitse liidu projektijuht Ireen Kangro selgitas, et koolilastele arvutite hankimisel on kaks suunda. Annetustel ja vabatahtlikul tööl põhineb liikumine «Igale koolilapsele arvuti», mille kaudu liiguvad arvutid peredesse ja jäävad nende omandisse. Haridus- ja teadusministeeriumi sihtotstarbelise toetuse eest ostetakse arvuteid koolidele, kes neid abivajajatele välja laenutavad. Lastekaitse liit koordineerib mõlemat projekti ning vahendab teavet nii abistajatele kui ka abivajajatele, sest see vajadus kriisi lõppedes ei kao, vaid jätkub.

Täismahus artiklit saate lugeda Järva Teatajast – Osa koolilapsi on endiselt arvutita