Kaitseministeerium kingib lastele õppetööks 88 arvutit

11. detsember 2020

Kaitseministeerium kingib Lastekaitse Liidu vahendusel 88 arvutikomplekti, mis lähevad abivajavatele peredele, kus distantsõppel olevatel koolilastel on õppetööks vajalik tehnika puudu. Annetatud lauaarvutid lähevad Narva, kus on kohaliku omavalitsusega koostöös kokku pandud nimekirjas ootel enam kui 150 perekonda.

Margus Matt ning Lastekaitse Liidu vabatahtlik IT-tugi ja abistaja Hannes Keller

Kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsleri Margus Mati sõnul pole arvutid enam Kaitseväele vajalikud, ent on korralikud ja õppetööks igati sobivad masinad. „On suur rõõm jõulude eel teha abivajavate perede lastele väike kingitus,“ edastas Matt. Ta täpsustas, et kõik arvutid on komplekteeritud hiirte ja klaviatuuridega ning lisas, et ühtlasi anti Lastekaitse Liidule üle 19 monitori. Annetatavad arvutid pärinevad Kaitseväe Küberväejuhatuse üksuselt.

Lastekaitse Liidu poolne „Igale koolilapsele arvuti!“ koordinaator Ireen Kangro märkis, et Kaitseministeeriumi poolne abi tuleb vajalikul ajal ning esimesed komplekteeritud arvutid lähevad Narva poole teele järgmisel nädalal.
Kangro sõnul on sadu abivajavaid peresid, kus pole õpilastele kasutamiseks mitte ühtegi arvutit või on neid mitme peale üks. „Sellest lähtuvalt on kaudseid abisaajaid alati rohkem kui arvuteid – nii aitavad ka Kaitseministeeriumi annetatud 88 arvutit tegelikkuses oluliselt rohkem kui 88 koolilast,“ ütles Kangro.

Kaitseministeeriumi poolt annetatud lauaarvutitele pannakse Lastekaitse Liidu abil peale uued kõvakettad, hangitakse juurde koolitööks vajalikud lisaseadmed ja osaliselt puuduolevad monitorid. “Saime kõik arvutid vastu võtta tänu sellele, et meile tuli hiljuti E-Kaubanduse Liidu korraldatud E-smaspäeva raames kogutud annetus 10 500 eurot, mille nad olid nõus suunama arvutite komplekteerimisse,” oli Ireen Kangro tänulik, lisades, et sel moel on võimalik aidata suuremat hulka perekondi.

Lastekaitse Liit on alates aprillist olnud “Igale koolilapsele arvuti” kodanikualgatuse partner ning ühenduslüli arvuteid annetada soovivate ettevõtete ja organisatsioonide ning kohalike omavalitsuste vahel.

Lastekaitse Liidu tänusõnad

Projektijuht Ireen Kangro: “Soovin südamest tänada Kaitseministeeriumi kingitust vahendanud koordinaator Viktor Kaljukivi, kellega suhtlemine oli vahetu ja positiivne ka siis, kui arvutite vahendamise protsess oodatust pisut ajamahukamaks läks. Tänu Viktori järjekindlusele ja organisatsiooni sisesele tublile meeskonnatööle leiti lahendus, kuidas ministeeriumi arvutid läbi heategevuse abivajajani jõuaksid. Minu jaoks on Kaitseministeeriumi meeskond oma sihikindluse ja optimismiga eeskujuks ka teistele riigisektori ettevõtetele.
Kogu protsessis on lisaks eelpool mainitud osapooltele väga suureks abiks ka meie vabatahtlik IT-abi Hannes Keller, kes kõik arvutid valmis komplekteerib ja DPD Eesti AS, kes tuleb appi arvutite transportimisel. Suur-suur aitäh kõikidele! Koostöös peitub jõud!”

Fotod: Kaitseministeerium 

 


Varasemalt samal teemal:

E-smaspäeval ostles rekordarv külastajaid ning “Igale koolilapsele arvuti” toetuseks koguti üle 10 000 euro

HEA TEADA

Praeguseks on kolm erinevat suunda:

  1. Facebooki grupp: Igale koolilapsele arvuti! – Inimeselt Inimesele, mis toimib kodanikualgtusena.
  2. Lastekaitse Liit koordineerib alates aprillist “Igale koolilapsele arvuti!” ettevõtete poolt annetatud arvutite ja kohalike omavalitsuste vahelist infot, kus on hetkeseisuga arvutite ootel enam kui 200 perekonda.
    Ühtlasi on meil selle raames üleskutse kõigile, kes soovivad ka omalt poolt kaasa aidata. Oled teretulnud õlga alla panema ja panustama rahaliselt, et saaksime osta töökorras kasutatud arvuteid ning komplekteerida, pakkida, transportida neid, mis meile annetatakse. Loe lisaks: Anneta Lastekaitse Liidule tulumaksuvabalt
  3. Haridus- ja Teadusministeeriumi sihtotstarbeline toetus, mille abil soetatud arvutid lähevad koolidesse, et neid  seal vastavalt vajadusel õpilastele välja laenutada.