Lastekaitse Liit kutsub tänast aastakonverentsi jälgima nii spetsialiste kui lapsevanemaid

20. november 2020

Täna, 20. novembril kell 10 algab ministeeriumide ühishoones Lastekaitse Liidu aastakonverents “Meheks sünnitakse, isaks kasvatakse”, mille keskseks teemaks isaks olemine ja positiivne vanemlus. Tänavusest konverentsist teeb otseülekande Delfi TV ning see on lisaks lastega töötavatele spetsialistidele suunatud ka kõigile lapsevanematele.

Ettevalmistused ministeeriumide ühishoones. Foto: Kadi Märk

“Sel aastal pöörame pilgu isade osalusele lapse varajases kasvueas. Tegemist on teemaga, mis oluline kogu perele, sest lapsed on väikesed vaid kord elus. Soovime, et peresid, kus lapse turvaliseks kasvukeskkonnaks vajalik vanemate vaheline tasakaal kestab aastakümneid, oleks üha rohkem,” ütles konverentsi peakorraldaja ja moderaator Ireen Kangro.

Konverentsi päevakava tuumaks on erinevate isade ausad kogemuslood õnnestumiste ja kriiside ületamiste kohta. Lisaks on võimalik kuulata sissejuhatavaid ettekanded nii folkloorist, statistikast, poliitikast kui ka juriidikast ning saada häid praktilisi näpunäiteid. Esinejate reast leiame sellised nimed nagu Marju Kõivupuu, Anet Müürisoo, Palbo Vernik, Karin Lõhmus-Ein, Sigrid Petoffer, Hannes Hermaküla, Hillar Petersen.

“Me elame maailmas, mis muutub peaaegu igapäevaselt, mistõttu on vajalik ka lastevanematena olla paindlik ja loov. Ühtlasi on aastatega oluliselt muutunud ootused isadele ning suurenenud isade osatähtsus laste kasvatamisel,” kirjeldas Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala, kes kutsub lisaks spetsialistidele konverentsist osa saama ka lapsevanemaid.

Päevakava ja esinejad: www.lastekaitseliit.ee/isa/konverents-2020  

Lastekaitse Liidu aastakonverentsi Delfi TV otseülekannet saate jälgida nii Delfi keskkonna kui ka Lastekaitse Liidu konverentsi kodulehe kaudu.


HEA TEADA

  • Lastekaitse Liidu aastakonverents toimub traditsiooniliselt lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmise päeval. Tänavu täitub juba 31 aastat, mil ÜRO lapse õiguste konventsioon 20.11.1989 vastu võeti. Eesti liitus kõnealuse konventsiooniga 1991. aastal.
  • “Meheks sünnitakse, isaks kasvatakse” kampaania – kuus nädalat, kuus isa, kuus lugu: www.lastekaitseliit.ee/isa
  •  Novembrit tähistatakse Lastekaitse Liidu eestvedamisel juba kümnendat aastat kui lapse õiguste kuud. Tänavuse lapse õiguste kuu kava: markalast.ee/lapseoigustekuu

Saal on konverentsiks valmis. Foto: Kadi Märk