E-smaspäeval ostles rekordarv külastajaid ning “Igale koolilapsele arvuti” toetuseks koguti üle 10 000 euro

13. november 2020

Nädala alguses toimunud e-smaspäeva kampaania veebilehel käis rekordilised 65 000 unikaalset külastajat. Lisaks koguti osalenud e-kaupmeeste toetusel 10 500 eurot heategevuslikule projektile „Igale koolilapsele arvuti“. Eesmärk on koos Lastekaitse Liiduga aidata peresid, kellel endal on raskusi õppetööks vajalike seadmete soetamisega.

Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuhi Tõnu Vääti sõnul kasvas e-smaspäevast osa saanud ostlejate arv kevadise kampaania päevaga võrreldes ligikaudu kolmandiku võrra. „Suurele ostjate poolsele huvile aitas kindlasti kaasa osalenud poodide suur arv – oma pakkumistega oli väljas rekordilised 218 e-kaupmeest.“ Ligikaudu poolte Eesti turu e-maksetest vahendava Maksekeskuse käive kasvas sel esmaspäeval 69% võrreldes aastataguse e-smaspäevaga, mis kinnitab, et lisaks liikluse ja osalejate kasvule kasvasid samavõrra osalejate käibed. „Ilmselt said nii mõnedki jõuluvanad headele lastele üht-teist meelepärast kingikotti soetada,“ lisas Väät.

Esmakordselt kogus Eesti E-kaubanduse Liit e-smaspäeva raames toetust heategevuseks. Lastekaitse Liidu poolt koordineeritava projekti „Igale koolilapsele arvuti“ tarvis kogunes 76 ettevõtte panusena kokku 10 500 eurot, mille eest soetatakse abivajavatele peredele kasutatud arvuteid. Eriolukorras kodanikualgatusena sündinud liikumise abil on endale arvuti saanud enam kui 1500 last, kuid kohalike omavalitsustega koostöös kokku pandud nimekiri peredest, kellel on raskusi vajalike seadmete soetamisega, on endiselt pikk.
“Hetkel on ootel 170 nime ning selle vajaduse aitab E-smaspäeva raames tulnud annetus osaliselt ära katta. Suur aitäh nii E-Kaubanduse Liidule kui kõigile e-kaupmeestele ja ostlejatele,” on Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala tänulik.

E- smaspäev on Eesti E-kaubanduse Liidu poolt korraldatav Eesti e-poodide 24 tunnine ühisaktsioon, kus Eesti kaupmehed tutvustavad oma kaubavalikut läbi sooduspakkumiste, kingituste või tasuta tarne. E-smaspäevast võtavad osa nii tuntud tegijaid kui ka väiksemad e-poed ning esindatud on mitmed kategooriad sh ehituskaubad, mööbel, sisustuskaubad, rõivad, raamatud, elektroonika, tehnika. E-smaspäev toimub iga maikuu ja novembrikuu teisel esmaspäeval.

Teeme koos head!
Küsimused ja koostöö: heategu@lastekaitseliit.ee
Lisainfo: Igale koolilapsele arvuti