Kuku Raadio – Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala: “Mitte ainult lastele, vaid ka koos lastega”

5. juuni 2020

Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala osalemas “Avame südameid” #lapselepai tegemise kampaanias. Foto: erakogu

Lastekaitsepäevaga alanud nädal on olnud täis erinevaid põnevaid, sisulisi ning lisaväärtust loovaid ettevõtmisi. Eriolukorra järgne aeg on valdavalt tähendanud seda, et kõigele tavapärasele on vaja läheneda pisut teistmoodi ja oluliselt loovamalt. Sellest ja paljust muust Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala Kuku Raadiole antud intervjuus rääkiski.

“Lastekaitsepäeval teeme lapsele pai, avades südame.” Just nii kõlas Valge Õhupalli eeskujuliikumise üleskutse. Nii on ka pildil olev #lapselepai osa tänavusest lastekaitsepäeva tähistamisest, kust võttis osa palju organisatsioone ja eraisikuid. Südamete avamist, kust võttis osa ka Lastekaitse Liit, saate avadata videoklipist Teeme lapsele pai, avades südame 2020 ja sündmuse ajajoonelt.

Kuku Raadio intervjuu

Pilt: kuku.postimees.ee

“1. juuni on lastekaitsepäev ja hea meel on eetris tervitada Lastekaitse Liidu juhatajat  Varje Ojalat, tere hommikust!”

–  “Tere hommikust ja ilusat lastekaitsepäeva kõigile!”

“Teile samuti. Kas see tänane lastekaitsepäev on kuidagi  teistsugune ka, kui arvestada, et maailm on võib-olla täna veidi teistsugune?”

– “Lastekaitsepäev on eriline igal aastal, olenemata sellest, milline on maailm. Lapsed on meile olulised igal aastal, aga sellel aastal on meil tõesti eriline elu ja ka eriline kevad ja ka eriline lastekaitsepäev. Mulle tundub, et tänu sellele eriolukorrale, kui nii saab sõnastada, on ju vanemad saanud lastega koos olla tavapärasest palju rohkem ehk et ma arvan, et lapsed ja vanemad on saanud lähedasemaks. Vanemad on oma laste kohta kindlasti hästi palju õppinud, näinud nende uusi külgi ja koos lastega õppinud. Nii et selles mõttes on tänavune lastekaitsepäev kindlasti väga eriline.

Seda, mis veel jutuks oli, saate kuulata Kuku Raadio intervjuust.

Lastega ja lastele

President Kersti Kaljulaid. Foto: Mattias Tammet/VPK

“Lastega ja lastele 2020” tunnustusauhindade üleandmine toimus ka tänavu presidendi roosiaias, ent seda väikeses seltskonnas ning sündmus sai avalikkuseni viidud ETV vahendusel.

„Mida rohkem jaksame meie, täiskasvanud, vaadata lustiga kõrvalt ja toetada meie noorte püüdlusi paremaks saada ja paremaks teha seda, mis nende ümber, seda parem Eesti tulevikule,“ ütles president Kersti Kaljulaid.

Kes on tänavused laureaadid ning millega nad tegelevad? Seda ja palju muud saate lugeda, kuulata ja vaadata:


Kuidas elad, Eestimaa laps?


Lastekaitsepäev on hea võimalus küsida lastelt endilt “Kuidas elad, Eestimaa laps?”. Nii oli ka Lastekaitse Liidu laupäeval toimunud üldkogul oluline roll lastel ja noortel, kelle sõnum oli, et oluline on tegutseda mitte ainult laste jaoks, vaid ka reaalselt nendega koos. “Lapsed on suurepärased muutuste esindajad. Palun lubage meil teiega koos meid puudutavates küsimustes lahendusi otsida ja tegutseda,” kõlas nende üleskutse.

Lastekaitse Liidu pöördumine: Mitte ainult lastele, vaid ka KOOS lastega

 

Märka Last Loomepesa www.markalast.ee