Eurochildi üldkogu toimus tänavu veebis ning tõi kokku 150 osalejat üle kogu Euroopa

15. juuni 2020

Täna toimus veebis Eurochildi General Assembly, mis tõi kokku 150 osalejat üle kogu Euroopa. “Praegusel ajal on vaja lapsi kuulata veelgi rohkem kui varem,” ütles Eurochildi president Marie-Louise Coleiro Preca oma tänases avakõnes.

Nii osaleb üldkogul ka 12-st liikmest koosnev Eurochild Children´s Council, mille ridades on Eestit esindamas Lastekaitse Liidu noortekogusse kuuluv Kärg Valner (17). “Hea on kuulata, kuivõrd hästi ja professionaalselt lapsed ise lapse õiguste eest seisavad ning sel teemal sõna võtavad,” ütles ka Lastekaitse Liidu president Ene Tomberg vahetult peale tänast hääletamist.”

Selleks, et laste eludes midagi päriselt muuta, on meil vaja neid ennast kaasata.” ütles Dubravka Šuica,  Euroopa Komisjoni asepresident demokraatia ja demograafiaküsimuste valdkonnas.

👉 Eurochildi 2019. aasta aruanne

Pildid: Eurochildi Facebooki lehekülg