Värskelt ilmunud “Märka Last” erinumber on positiivse vanemluse ja isaduse teemaline

25. mai 2020

Lastekaitse Liidu värskelt ilmunud “Märka Last” uus number räägib positiivsest vanemlusest ja isadusest. “Kui sageli mõtled Sina sellele, kuidas ning mil määral on Sinu isa oma kohal- või eemalolekuga kujutanud Sinu isiksust ning seeläbi Sinu elu lugu?” küsib Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala oma eessõnas. Seekordse numbri sisu ülevaadet andes toob ta välja, et ühtset tõde ja edu valemeid võime ju otsida ning kokku laduda, ajal, kui tegelikkuses on igaühe suhe isade ja isadusega justkui personaalne pusle, mida laotakse tükkhaaval kokku terve elu jooksul.

Värskelt ilmunud veebiajakirjast leiate ülevaate järgmistest teemadest:

  • Mis teeb isast isa?
  • Isapuhkuse uued jõustuvad tingimused
  • Tervise Arengu Instituudi (TAI) vanemlusprogrammi „Imelised aastad“
  • Tark Vanem portaali nõuanded ning oma “tassi täitmine”
  • MTÜ VAITER poolt Eestisse toodud programm „Hoolivad isad: turvalisem elu lastele“
  • Riiklik perelepitussüsteem ning aastast 2019 kasutusel olev meetodika nimega “Pere Lahendusring”
  • Palju muud aja- ja asjakohast, mis moodustab ilusa, 54 leheküljest koosneva terviku.

Seekordse “Märka Last” sisu toimetaja Ireen Kangro:

“Käesolev number pöörab oma tähelepanu tublide lapsevanemate, eriti isade poole. Nii nende poole, kellele on isadus puhas rõõm, kui ka nende, kelle elu lapsevanema ja elukaaslasena neilt rohkem pingutust nõuab. Hea meel on tõdeda, et emade kõrval on ka isade rolli tähtsus laste igapäevaelus ühiskonna poolt järjest enam aktsepteeritud.

Ajakirjas ilmunud reaalsete isade mõtted panevad kaasa mõtlema ja on oma siiruses ehedad. Aitäh teile, isad oma mõtteid jagamast! Meie tublid lapsevanemad on õigel teel, püüdes lapse ellu panustada ka siis, kui kaaslastena on eluteed lahku viinud, kuna lapsevanema rõõm jääb alatiseks.

Jõudu ja rõõmu koos kasvamisest kõigile lapsevanematele!”

Loe ja vaata lisaks: Märka Last – isade eri