Targalt internetis – 11. veebruaril on turvalise interneti päev

6. veebruar 2020

2020. aastal tähistatakse turvalise interneti päeva 11. veebruaril. Sellega seoses on Targalt internetis meeskond jaganud traditsioonilist üleskutset seda päeva mõne temaatilise üritusega tähistada. Interneti ja nutiseadmete kasutamise kui ka ohutuse teemat on oodatud eest vedama ja käsitlema nii koolid, lasteaiad, noortekeskused kui ka huviringid.

“Soovime, et Eesti erinevates kohtades saaksid nii õpilased, õpetajad kui ka lapsevanemad juhendajate abiga osa turvalise interneti päevast ning oleksid nutivahendite kasutamisel veelgi nutikamad,” ütlesid korraldajad.

Turvalise interneti päeva tähistamiseks on valminud kogumik “Soovitusi 2020. aasta turvalise interneti päeva tähistamiseks“, kust leiate
uued õpiobjektid (nt sisuloomest õpetajale, sotsiaalmeedia keskkonnad, kuidas ära tunda valeuudist jne), digiteradega ekraani taustapildid, mitmed õpilaskonkursid, millest osa võtta jpm. Loodetavasti pakuvad need inspiratsiooni ja praktilist väärtust temaatiliste ürituste korraldamiseks nii turvalise interneti päeva tähistamiseks kui ka edaspidi.

Enda üritusest on võimalik teada anda, täites ära lihtne vorm. Kõik lasteaiad, koolid, noortekeskused ja huviringid, kes on oma turvalise interneti päeva või nädala üritustest teada andnud, kantakse Eesti kaardile. Nii saate teistele teada anda, mida huvitavat teie ette võtate ning samas ka teada saada, mida põnevat teised korraldavad.


Turvalise interneti päeva tähistamise jooksva infoga saate end kursis hoida Targalt internetis Facebooki lehe ja www.targaltinternetis.ee abil.