Tänasel lastekaitsepäeval toimub tunnustusüritus „Lastega ja lastele“

1. juuni 2018

Täna algusega kell 14 toimub Vabariigi Presidendi Kantselei roosiaias tunnustusüritus „Lastega ja lastele“, kus antakse üle auhinnad neile, kes on teinud laste ja noorte heaks rohkem, kui neilt oodatakse või nõutakse.

Laureaatidele annavad auhinnad üle president Kersti Kaljulaid, õiguskantsler Ülle Madise ning sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. Kadrioru roosiaeda on kutsutud üle 400 külalise.

Auhinnaga „Lapse suur tegu“ tunnustatakse lapsi ja kuni 18-aastaseid noori, kes on oma tegutsemise või teiste inimeste kaasamisega parandanud laste heaolu või panustanud kogukonna arengusse.

„Muutuste looja“ auhinnaga tunnustatakse üksikisikuid, peresid ja organisatsioone, kes on lapsi ja lastega peresid puudutava tegevusega positiivselt mõjutanud avalikku arvamust või algatanud positiivseid muutusi laste, noorte ja perede elus.

Elutööpreemia antakse inimestele ja organisatsioonidele, kes on seisnud laste heaolu ning perekonna ja vanemahariduse väärtustamise eest.

Laste- ja noortežürii auhinna laureaadi valis välja lastest ja noortest koosnev komisjon. Auhinna saab kandidaat, kelle tegevus on laste ja noorte arvates olnud silmapaistvaim.

Eriauhinnaga tunnustatakse lapsi ja lastega peresid puudutavat tegevust või algatusi, mille sisu väärib žürii arvates eraldi esiletõstmist.

Presidendi roosiaias esinevad külalistele Eeva ja Villu Talsi, avatud on meisterdamis- ja joonistamistoad.

Tunnustusauhinda „Lastega ja lastele“ annavad välja kaheksa laste heaolu väärtustavat organisatsiooni ja asutust: MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond, Sotsiaalkindlustusamet, Õiguskantsleri Kantselei ja Vabariigi Presidendi Kantselei.

Lisainfot tunnustusauhinna ja eelmiste auhinnasaajate kohta leiab

aadressilt: http://www.oiguskantsler.ee/et/tunnustusauhind-lastega-ja-lastele