Lastekaitse Liit korraldas riigihanke ning ostis Haridus- ja Teadusministeeriumi toetuse eest koolidele 1254 arvutit

26. märts 2021

Haridus- ja  Teadusministeeriumi eraldatud 400 000 euro suuruse sihtotstarbelise toetuse realiseerimiseks korraldas Lastekaitse Liit riigihanke. Veebruaris lõppenud hanke tulemusel osteti 1254 arvutit, millest on praeguseks koolidesse tarnitud üle 500 ning järgnevate nädalate jooksul jõuab ka ülejäänud kogus. Kokku saab tarnest arvuteid 244 kooli.

Eelmisel nädalal tarniti 249 arvutit ning sel nädalal läks teele 296 arvutit. Enamik 1254 arvutist jõuab koolidesse märtsi jooksul, paarisaja seadme tarne jääb aprillikuusse. Tarne järjekorda paika pannes võeti aluseks piirkonna vaesusmäära ja COVID-19 levikut.

Lastekaitse Liit kaardistas kohalike omavalitsuste abil koolide abivajaduse detsembris-jaanuaris, mille tulemusel selgus, et koolid vajavad minimaalselt 1900 ja maksimaalselt ligi 3000 arvutit. Kaardistamine toimus ajal, mil distantsõpe oli osaline, mistõttu on käesolevaks hetkeks abivajadus muutunud ja nimekiri pidevalt täienemas. 

“Igale koolilapsele arvuti” projektil on kolm suunda:

  1. Lastekaitse Liit on koordinaatoriks ettevõtete poolt annetatud arvutite ja kohalike omavalitsuste poolt kaardistatud abivajaduse ühendamisel. Lisainfo: www.lastekaitseliit.ee/igale-koolilapsele-arvuti ja heategu@lastekaitseliit.ee.
  2. Alates eelmise aasta lõpust tuli appi ka Haridus- ja Teadusministeerium (HTM), kelle abil hangitakse koolidesse arvuteid.
  3. Kodanikualgatusena jätkab samanimeline Facebooki grupp, kus annetatud arvutid liiguvad otse inimeselt inimesele.

NB! oluline on eristada annetustel põhinevat kahte suunda, kus annetatud arvutid lähevad ja jäävad peredesse, ajal, kui HTM-i toetuse eest ostetud arvutid on mõeldud koolidele, kust neid abivajajatele välja laenutatakse.



7.12.20 Haridus- ja Teadusministeerium aitab koolidele distantsõppe jaoks lisaarvuteid soetada
6.02.21 Haridus- ja Teadusministeerium eraldab koolidele arvutite soetamiseks täiendava toetuse
15.01.21 Lastekaitse Liit kuulutas välja arvutite soetamise hanke