Coop Pank annetas Narva koolilastele poolsada arvutit

19. märts 2021

Coop Pank kinkis Lastekaitse Liidu abil Narva koolilastele 52 HP Prodesk kasutatud lauaarvutit, mida pangal endal enam vaja ei olnud. Lastekaitse Liidu hinnangul läks kõigile laienenud distantsõppe valguses abi õigel ajal, õigesse kohta.

Coop Panga juhatuse liige Heikko Mäe andis Lastekaitse Liidu projektijuhile Annika Sildele üle 52 lauaarvutit, mis jõuavad peagi Narva koolilasteni.

Annetatud arvutid seavad koolilastele kasutusvalmis Tartu Ülikooli Narva kolledži üliõpilased. Seejärel jagab Narva Linnavalitsus need peredele, kus arvutite järele on suurim puudus.

Lastekaitse Liidu projektijuht Ireen Kangro ütles, et praegu on piirkondliku tagasiside põhjal kõige suurem abivajadus lisaarvutite järele just Narvas. “Kohustuslik veebipõhine õpe on saamaks uueks reaalsuseks, mistõttu vajatakse kodudesse arvuteid varasemast rohkem. Narvas ja ka mujal Eestis on endiselt peresid, kus pole õpilastele kasutamiseks mitte ühtegi arvutit või on neid mitme lapse peale ainult üks. Koolilaste vajadus töökorras arvutite järele oli olemas juba enne tervisekriisi ja see ei kao kuhugi ka kriisi lõppedes,” sõnas Kangro, kes on Coop Pangale annetuse eest väga tänulik.

Coop Panga juhatuse liige Heikko Mäe ütles, et Coop Panga missioon on elu edasi viia igas Eestimaa nurgas. „Teeme seda igapäevaselt Eesti inimestele ja ettevõtetele soodsatel tingimustel pangateenuseid ning paindlikke finantseerimislahendusi pakkudes. Lisaks on meie jaoks väga oluline panustada ka jätkusuutliku arengu eesmärkidesse ja kasutuna seisvale tehnikale kasutusele leidmine on üks hea võimalus seda teha,“ ütles Mäe.

Ta selgitas, et kuna peaaegu kõigil Coop Panga töötajatel on võimalus teha kaugtööd ja nad kasutavad selleks enamasti sülearvuteid, siis seisis pangal ligi poolsada HP lauaarvutit täiesti kasutult. „HP Prodesk lauaarvutid kuuluvad nii-öelda äriklassi arvutite hulka ja on tuntud oma kõrge kvaliteedi ja vastupidavuse poolest. Enamikel meie annetatud arvutitel on olemas ka Windows 10 Pro litsents,“ täpsustas Mäe.
„Meil on hea meel, et saame neile arvutitele Lastekaitse Liidu abil uue elu kinkida ning loodame, et Narva koolilastel on nendest kasu nii distantsõppel kui ka edaspidi,“ ütles Mäe ja kutsus üles ka teisi Eesti ettevõtteid oma arvutiparki üle vaatama ning võimalusel Lastekaitse Liidu kaudu koolilastele annetama.

Kokku on „Igale koolilapsele arvuti” liikumise raames annetatud ja omanikku vahetanud enam kui 2300 arvutit. Ent tuginedes koolide tagasisidele, on abivajajate hulk vähemalt teist sama palju, kui juba läbi annetuste kaetud.

Fotod: Signe Tasane

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 90 900 igapäevapanganduse klienti. Coop Pank kasutab jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused kodule lähemale. Panga strateegiline omanik on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 330 kauplust.

Lisainfo: www.lastekaitseliit.ee/igale-koolilapsele-arvuti