Lahkus Tallinna Lastekaitse Ühingu kauaaegne juhataja Ants Siimer

22. jaanuar 2021

Lahkunud on Tallinna Lastekaitse Ühingu kauaaegne väsimatu juhataja Ants Siimer, kes oli ühtlasi 1988. aastal üks Lastekaitse Liidu asutajatest. 1994-2001 kuulus mees ka Lastekaitse liidu Vanematekogu koosseisu.

“Südamlik inimene, kes algatas ja organiseeris aastaid üleriigilisi laste murdelaulu ja luule päevi,” meenutas Ants Siimerit hea sõnaga Lastekaitse Liidu president ja Tallinna Lastekaitse Liidu Ühingu liige Ene Tomberg.

12.mail 1935 sündinud ning 85-aastaselt siit ilmast lahkunud Ants Siimerit tunti muuhulgas paljudes Eestimaa kodudes, kus on püüeldud hariduse poole, aga takistuseks on olnud nägemis- , kuulmis- või kõnelemispuue.
Nimelt oli ta 1964. aastal loodud Tartu Kurtide ja Pimedate Kaugõppe Keskkooli direktor. Ka teenistus Eesti Kurtide Ühingu õppe- ja kasvatustöö osakonnajuhatajana (1968-1990) polnud muud kui haridusseemne külvamine vaegkuuljate hulgas .

Tallinna Lastekaitse Ühingu kauaaegse partneri B.O.B fondi esimehe kaastundeavaldus. 

“I’m so sad to hear that Ants Siimer has passed away. Ants was a lovely person whom I liked very much. Ants was always so kind and helpful, always with his mind set on what was best for the children of Estonia. We will all miss him very much and also remember him with gratitude for everything he did for Föreningen Björn Oker-Bloms Minne.

We think of Ants and share his family’s and your sorrow.

Best regards

Alexander”


Lisainfo: Õpetajate Leht “Ants Siimer 60” (lk 10) ja Õpetajate Leht: In memoriam Ants Siimer (08.05.1935–21.01.2021)