“Meheks sünnitakse, isaks kasvatakse” teise loo teemaks on kasuvanemlus

9. oktoober 2020


2. oktoobril algas isadepäevani kestev kampaania „Meheks sünnitakse, isaks kasvatakse“. Kuuel järjestikusel reedel ilmub kuue erineva isa lugu. Nende nädalate jooksul kutsub MTÜ Lastekaitse Liit koos koostööpartnerite ja tublide eesti isadega nii praeguseid kui ka tulevasi lapsevanemaid mõtisklema isaks kasvamise teemal. Teise loo keskmes on Leho Virma, kelle peres sirgub lisaks kolmele bioloogilisele lapsele ka kaks südames sündinud last.

“Rasedusega on see protsess võrreldav küll. Oli planeerimist, seejärel ettevalmistus ja enese harimine – PRIDE koolitus. Oma last ootajatele riik niisuguseid kohustusi ei sea, aga südames sündinud lapse kojutoomiseks on see eeltingimuseks, nagu ka kontroll, kas meie pere ja kodu on ikka sobilikud.
Julgen öelda, et niisugune ettevalmistus oli väga huvitav ja kasulik. Mõtlesin tihti, et oleks ma ometi seda varem teadnud, oleksin nii mõndagi ka oma bioloogiliste laste puhul teisiti teinud,” räägib Leho Virma  täna ilmunud intervjuus.

Kampaanias osalevad nii lapsega vanemahoolduspuhkusel viibinud isad kui ka need, kes töö kõrvalt panustasid järeltulija kasvatamisprotsessi juba lapse varajases arengueas. Uuringud kinnitavad isade tähtsust laste arengule sünnist saati. Lähedussuhe isaga loob aluse emotsionaalse ja sotsiaalse intelligentsuse arengule ning toetab igakülgselt lapse terviklikku heaolu.

Alates 20. juulist 2020 rakendus Eestis 30-päevane isapuhkus.
Kutsume kõiki isasid seda võimalust kasutama ning tegema positiivse sammu kooskasvamise suunas!

Meediakampaania viiakse läbi Sotsiaalministeeriumi strateegilise partnerluse projekti „Koostöös laste ja perede heaks“ raames.


Loe ja vaata lähemalt

Hea teada

Hetkel on käimas ka lapsendamise nädal “Iga olukord on unikaalne ja iga laps on ainulaadne”, mida veab eest MTÜ Oma Pere.