Lastekaitse Liit kutsub ettevõtjaid heategevusprojekti „Igale koolilapsele arvuti“ koostööpartneriteks

28. mai 2020

15. märtsil ehk vaid mõned päevad peale eriolukorra väljakuulutamist sündis kodanikualgatus “Igale koolilapsele arvuti”. Kiirelt üle-eestiliseks liikumiseks kasvanud algatuse raames vahetas ainuüksi esimese kuu aja jooksul omanikku enam kui 1200 arvutit. 15. aprillil anti ettevõtete ja kohalike omavalitsuste vahelise info koordineerimise pool üle Lastekaitse Liidule, ajal kui Facebooki grupp jääb ka edaspidi toimima kodanikualgatusena.

Hoolime, märkame ja aitame üheskoos…

Armas ettevõtja!

MTÜ  Lastekaitse Liit kutsub Sind heategevusprojekti „Igale koolilapsele arvuti“ koostööpartneriks, kuna praeguseks on arvuti ootel veel ligi 100 koolilast, kelle perel endal on raskusi, et neid seadmeid soetada.

Mis on antud projekti eesmärk?

Projekti eesmärk on tagada abivajavas peres vähemalt iga kolme koolilapse kohta üks koolitööks vajalik arvuti. 

Kuidas ma ettevõtjana panustada saan?

Ettevõtjana on võimalik panustada seadmetega. Vahendame projekti kaudu tehniliselt töökorras, mitte vanemad kui 5 aastat arvuteid, mis ühenduvad internetiga ja omavad e-õppeks vajalikku veebikaamerat, mikrofoni jm tehnilist võimekust. 

Lastekaitse Liidu roll projektis?

MTÜ Lastekaitse Liit toob kokku info abivajaja ja abi pakkuja kohta, olles info vahendaja ning koordinaator ettevõtete ning kohalike omavalitsuste vahel. Ühtlasi kuulub Lastekaitse Liit tulumaksusoodustuse nimekirja.

Mis kogustest me pikemas perspektiivis räägime?

Prognooside kohaselt on vähekindlustatud ja suurperedesse vaja annetada iga-aastaselt kuni 400 seadet. Kui tunned, et teie ettevõttel on võimalus kas koheselt või tulevikus panustada, võta meiega ühendust heategu@lastekaitseliit.ee.

Täpsem info projekti kohta:
➡️ https://igalekoolilapselearvuti.ee
➡️ markalast.ee/igale-koolilapsele-arvuti


Kodanikualgatuse suurtoetaja kommentaar

100 arvutit annetanud TransferWise

“Meil on hea meel näha, kui palju toetavaid algatusi on viimasel ajal Eestis tekkinud ja kui kiiresti vajalike lahendusteni jõutakse. Loodame, et kõik meie poolt annetatud arvutid toovad peredesse palju õpirõõmu. TransferWise on pühendunud noorte tehnoloogiahuvi toetamisele. Selle jaoks on oluline, et soovijail oleks ligipääs arvutile ja Internetile ning oleme rõõmsad, kui meie annetatud tehnika leiab viljakat kasutust.”

– Alvar Lumberg, Arendusjuht, TransferWise

Tänusõnad

Suur aitäh nii TransferWise´ile kui ka kõigile teistele ettevõtetele ja organisatsioonidele: Igavene Heategu, Superangel, Playtech, Meitern Capital Advisor, Replace, Loreal, Sparkling Group, SW Energia, Adcash. Oma teenuste ja toodetega on panustanud ka Omniva, Pakendikeskus, Tele2, Telia, kes eriolukorras kõnealusele kodanikualgatusele õla alla panid.

Viimane suur tänukummardus läheb ABB-le, kes tuli maikuus appi 20-le Ida-Virumaa koolilapsele ning jääb antud projektis ka edaspidi Lastekaitse Liidu partneriks. “Hindame kõrgelt, et meie koostöö jätkub ka tulevikus, kuna abivajajate arv kasvab iganädalaselt. Aitäh teile armas ABB meeskond ja Liise-Kristiine Laos, et märkate, hoolite, aitate!” tänas Lastekaitse Liidu poolne koordinaator Ireen Kangro.