Koroonaviirus, lapsevanema roll ja e-õpe, mis ja kuidas?

14. märts 2020

Mida teha, kui ainuke asi, mis ei muutu, on see, et kõik muutub? Kuidas kõigi nende muutustega toime tulla ning aidata ka lastel sedasama teha? Koroonaviirus on vähemal või suuremal määral külvanud segadust ja kõigis inimestes. Lastel on täiskasvanutest veelgi keerukam toimuvat mõtestada ja tõest infot väärast eristada. Seda eriti nüüd, kui koolid suletakse ning õpilased suunatakse e-õppele. Vanemate ja kõigi teiste täiskasvanute roll on lapsi ses osas aidata.

Theodore Roosevelt on öelnud: “Tee seda, mida saad, sellega, mis Sul on, seal, kus Sa oled.” Eesti Vabariigi Valitsus kuulutas 12.03.2020 välja eriolukorra 1. maini 2020. Selleks, et saada hea ja kiire ülevaade lapsevanema ning kõigi teiste lastega töötavate inimeste vaates, et mida see endaga kaasa toob, oleme kokku kogunud sellekohase oluliseima info ja abistavad lingid.

NB! Koroonaviirust puudutav ametlikult kinnitatud info ja jooksev ülevaade www.terviseamet.ee/et/uuskoroonaviirus

Illustratsioon: Malle Hallimäe

E-koduõpe

Esmaspäevast, 16. märtsist, viiakse kõik haridusasutused üle disantsõppele.

☎️ Ühtlasi tasub ajal, mil enam kui 100 000 õpilast suunatakse koolidest kodusele õppele, alati meeles pidada ka Lasteabi lühinumber 116 111 ja www.lasteabi.ee.  Seda ikka selleks: Et ükski laps ei jääks abita, kui ta seda vajab!

Ilusat päikeselist nädalavahetust, puhake ja mängige, veetke aega lähedastega, olge palju värskes õhus, lugege läbi mõni hea raamat või vaadake ära film, mida olete juba ammuilma näha soovinud.

Ning jah, samal ajal viige end kurssi ja arutage omavahel läbi, kuidas see uus ning teistmoodi elu- ja töökorraldus välja hakkab nägema. Ühtlasi on meil siinkohal üleskutse meile kõigile, et märkame ja aitame ühiselt ka neid lapsi ja noori, kelle elukorraldus langeb suuresti nende endi õlgadele.

Arukaid valikuid, heatahtlikku suhtumist, kainet mõistust ja tugevat tervist meile kõigile!

Olge hoitud

Maailma Terviseorganisatsiooni nõuanded, kuidas aidata lastel koroonaviiruse puhangu ajal stressiga toime tulla