GALERII: Marina Kaljurand kutsus Eesti noored endale Brüsselisse külla

21. veebruar 2020

Triin Sooäär, Türi (16)
Lastekaitse Liidu noortekogu

Sel nädalal külastas eurosaadik Marina Kaljuranna kutsel Brüsselit 40-liikmeline grupp, kus oli nelja noore ja kahe täiskasvanuga esindatud ka Lastekaitse Liit. Kaks päeva kestnud visiidi jooksul külastati Eurochildi kontorit, Euroopa Parlamenti ja seal toimunud küberkaitse teemalist konverentsi. Lisaks kohtuti Brüsselis asuvas Eesti Vabariigi alalises esinduses suursaadik Rein Tammsaarega.

Kogu Brüsselis käinud Eesti esindus, mis koosnes sel korral valdavalt noortest

Kui tavaliselt algab veebruar kõva pakase ja tuisuga just ilma mõttes, siis seekordseks pakaseks ja tuisuks pean ma Brüsseli reisi, seda siis just positiivses mõttes. Kui pakane ja tuisk võivad tunduda negatiivsed, siis seal reisil sai selgeks ka nende metafooriline tähendus – jookse eluga kaasa ja ta annab sulle veel hoogu juurde, üllatades kogu aeg.
Kuigi need kaks päeva möödusid üllatavalt kiiresti, ületasid saadud teadmised ja uued mõtted paljusid Eesti rõõmu- ja valupunkte. Miks? Kõigest kõike on lihtne teada, ent tõeline oskus on end seejuures meeletult arendada. Seda kõike tegi see reis minu kui lihtsalt ühe Türi noorega.

Europarlamendi saadiku külastamine ning kogu selle visiidi jooksul saadud teadmised ja rohked seosed näitasid, et tegelikult teeb kogu Euroopa koostööd, et parandada kõigi riikide heaolu ja tagada areng. Lisaks oli kogu reisigrupp täis inspireerivaid inimesi, kellega rääkides avanes igaühelt mõni huvitav lugu, mis kiirgas elurõõmust ja tõelisest soovist luua me kodumaal muutusi. Reis aitas kokku tuua ja võtta need erinevad killukesed ja need omavahel tervikuna kokku siduda nii mõtteliselt kui ka muidu.

Mis eriliselt meelde jäi?

“Need emotsioonid olid niivõrd kirjeldamatult head, et ei oskagi sõnadega seda edasi anda. Ja super tiimiga olime seal esindatud. Nägin uusi kohti, eriti meeldis Euroopa Parlamendis ja Eurochildis. Sain teada, kuidas Euroopa Parlamendi kui asutuse töö käib. Lisaks oli huvitav kuulata küberkonverentsi. Ühltasi sain aru ka sellest, kui oluline on siin elus keeleoskus.” – Markus Pärn, Saue (19)

“Mulle jäi eriti meelde Euroopa parlamendi külastamine, sealhulgas Marina Kaljuranna hariv konverets küberkaitse teemal. Lisaks muidugi imeline vaade tema kabineti aknast!! Kindlasti teeb reisi meeldejäävaks ka uute inimestega tutvumine, õhtusöögi söömine “all you can eat” buffees ning mööda linna jalutamine. Jäin reisiga väga rahule ning tänan Marinat ja Lastekaitse Liitu selle imelise võimaluse eest.” – Dalia Doman, Tallinn (17)

“Külaskäik Brüsselisse koos nelja väga avara silmaringiga noorega oli huvitav minulegi, sisaldades nii tutvumist selle hiigelsuure konglomeraadiga, mida nimetatakse Euroopa Parlamendiks kui osalemist küberjulgeoleku raportit tutvustavast keskustelust meie eurosaadiku Marina Kaljuranna juhtimisel.
Kohtumine Eesti esinduses saadikuga andis selgema pildi järgneva perioodi rahastamise allikatest ja selle ümber tekkivatest vaidlustest – kellele ja kui palju? Põgus käik Eurochildi büroosse tekitas uusi mõtteid nii kliima kaitseks kui laste olukorra parandamiseks kõigis liikmesriikides.
Loodan, et noored said siit mõtteainet tulevikuks, kuidas ise luua start-up projekte ja neid ellu viia. Tänud Kristile, Triinule, Daliale, Kirkele ja Markusele – olite toredad kaaslased sellel pikal kuulamise ja kõndimise teel!” – Ene Tomberg, Lastekaitse Liidu president

“Kui täiendada seda, mida teised siin eelpool juba ütlesid, siis mind kõnetas ja pani mõtlema see, kui Marina Kaljurand mainis, kuidas sageli osutub üllatavaks pigem sarnasuste ja ühiste murede kui erinevuste hulk.
Seekordselt visiidilt võtan endaga kaasa nii mõnegi ahhaa-hetke Marina korraldatud küberturvalisuse arutelust, meeldejääva vestluse endise India diplomaadi Latha Reddyga ning lootuse, et iga kaasas olnud noor näeb nüüd mingeid asju taas natuke teise nurga alt ja laiemalt.” – Kristi Märk, Lastekaitse Liidu noortekogu koordinaator

Lastekaitse Liidu noorte esindus Eurochildi kontoris (vasakult): Kirke Freiberg, Dalia Doman, Alice Hagger-Vaughan, Alice Triin Sooäär, Markus Pärn

Koos Marina ja Kaisa Kaljurannaga

 

Allikas: Marina Kaljuranna Facebooki lehekülg

Nagu juuresoleval pildil olevalt Marina postituselt näha, kuulusid lisaks reisiseltskonda Eesti Diplomaatide Kool, Tartu Ülikooli väitlejad, idufirma Lumebot, Ajujaht 2020 äriideed CommuniCareEST ja NetiKool, Rolf Roosalu koos oma muusikutest sõpradega, ajakirjanik Digigeenius: Eesti parim tehnouudiste sait ja E-Governance Academy.

Fotod: Kristi Märk ja Markus Pärn


Vaata ja loe lisaks:
➡️ Marina Kaljuranna ja Mark Zuckerbergi foto
➡️ Marina Kaljurand kohtumisest Zuckerbergiga: tema suhtumine EL-i reeglitesse on muutunud