GALERII: Loovkonkursi “Õigus olla mina ise” võidutööd jõudsid linnaruumi

20. veebruar 2020

JCDecaux toetusel ja Lastekaitse Liidu eestvedamisel on Tallinna ühistranspordipeatustes veebruaris väljas laste parimad tööd, mis laekusid Lastekaitse Liidu loovkonkursile „Õigus olla mina ise“. Novembris 2019 toimunud konkursi võidutöid saab näha Kesklinnas, Põhja-Tallinnas, Lasnamäel, Nõmmel, Mustamäel, Pirital, Kristiines, Haaberstis.

Loovkonkurss „Õigus olla mina ise“ andis lastele ja noortele üle Eesti võimaluse väljendada enda mõtteid ja ideid selle kohta, milline võiks olla ümbritsev keskkond, et lapsed saaksid olla täpselt sellised, nagu nad soovivad. Kus on nendel hea kasvada? Milliste sõpradega nad soovivad suhelda? Millised nad välja näha soovivad, milliste tegevustega tegeleda ja mida oma elus tähtsaks peavad?

Vôidutööde autorid ning nende koolid ja/või lasteaiad

 • Anastassija Bulatova, Sillamäe Vanalinna Kool
 • Viljandi Kesklinna lasteaed, Karikakra rühm
 • Elisabeth Kesküla, Lihula Gümnaasium
 • Vitalina Mokrušina ja Tatjana Ingelsman, Kohtla-Järve lasteaed Punamütsike
 • Darja Jakovleva, Kohtla-Järve lasteaed Rukkilill
 • Tairi Karafin, Jõhvi Pohikool
 • Desiree Tarmu, Kalamaja Põhikool
 • Liise Lillelaid, Kalamaja Põhikool
 • Miia Rand, Pärnu Raeküla Kool
 • Anni Kirss, Tallinna Kivimäe Põhikool
 • Stepan Poljakov ja Diana Rõbakova, Tartu A. Puškini kool
 • Lidia Syrtlanova, Tallinna Tõnismae Reaalkool
 • Marian Piir, Keila Kool
 • Sofia Baran ja Polina Šesterkova, Ehte Humanitaargümnaasium

Lastekaitse Liidu loovkonkurs „Õigus olla mina ise“ toimus ÜRO lapse õiguste konventsiooni 30. aastapäeva ja lapse õiguste kuu tähistamise raames. Osaleda said lapsed ja noored vanuses 4-18 aastat ning kokku saadeti konkursile 443 loovtööd eesti ja vene keeles üle kogu riigi. Töid hinnati viies vanuserühmas: lasteaialapsed, 1.-3. klass, 4.-6. klass, 7.-9. klass, 10.-12. klass.