Noortekogu esindaja Kärg Valner osales Brüsselis Eurochild 2020 konverentsi planeerimisel

9. October 2019

7.-8. oktoobril kohtusid Eurochild noortekogu liikmed Brüsselis, et alustada Eurochild 2020 konverentsi planeerimist ja anda oma mõtted Eurochild laste osalusstrateegiasse. Lastekaitse Liidu noortekogust osales Kärg Valner. Järgmise aasta konverentsi toimumispaigaks on meie naaberriik Soome, Hämeenlinn.

Kärg Valner – muljeid Brüsselist

Olid produktiivsed kaks päeva. Lõpptulemusena leidsime esmased vastused küsimustele „kes?“ ja kuidas?“. Ehk siis, kes on need noored, kellele on vaja keskenduda. Millised on nende olud ja millised on barjäärid abivajajate ning aitajate vahel? Sama kaua tegelesime ka küsimusega, kuidas. Kuidas kõigepealt nendeni küündida ning kuidas siis edasi minna. Intensiivse ajude ragistamise tulemusel panime enam-vähem paika järgmise kahe aasta laste osalusstrateegia ning meid, ECC-d, puudutava ajajoone.

Teisel päeval tegelesime 2020 aasta suure konverentsi korraldamisega. Jällegi lähenesime samade küsimuste abil. Meie ülesandeks oli välja mõelda, kuidas kaasata konverentsi kavasse võimalikult palju erineva taustaga noori. Tekkis palju erinevaid ning kasulikke ideid, kuidas saaksid noored ning konverentsil osalevad täiskasvanud koostööd teha.

Kokkuvõttes olid väga väsitavad, aga samas töökad päevad. Jõudsime palju ära teha, aga kõige tähtsam on, et me tugevdasime tiimi. Tekkis väga soe õhkkond ning tiimitöö toimis suurepäraselt.

Fotod: Annika Silde