Koole oodatakse liituma programmiga “Kiusamisest vaba lasteaed ja kool!”

12. jaanuar 2018

Põhikooli 1. astme klassidel on võimalik ka 2018. aastal liituda programmiga „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ ja võtta kasutusele kiusamist ennetav metoodika „Kiusamisest vabaks!“. Varasematel aastatel liitunud koolidest ootame liituma uusi rühmasid ja klasse. 

„Kiusamisest vabaks!“ metoodika rakendamise õigus on 2018. aasta alguseks 133 koolil ja 465 lasteaial üle Eesti. Programmi toetab Haridus- ja Teadusministeerium läbi Hasartmängumaksu Nõukogu.

“„Kiusamisest vabaks!” koolides õpitakse austama üksteise erinevusi, kuulama arvamusi ja hoolima kaaslastest – olgu nendeks teised õpilased, õpetaja, direktor või garderoobitädi. Tegemist on ennetava lähenemisega, mis ideaalis loob olukorra, kus halb sõna või tegu ei tule mõttessegi,” märgib Pirita Majandusgümnaasiumi arendusjuht Triinu Orumaa 3. mai 2017. a Õpetajate lehe artiklis.

Koolide põhikoolitused toimuvad 2018. aasta juunikuus, täpsed kuupäevad selguvad märtsis. Koolide jätkukoolituspäevad toimuvad 2019. aasta jaanuarikuus. Ootame koolitustele uute liituvate klasside õpetajaid ja uue kooli liitumisel ka kooli juhtkonna esindaja.
 
Koolituspäevad on osalejatele tasuta, kuid tasuda tuleb metoodiliste materjalide kohvri eest. Metoodilises kohvris sisaldub 21 teemakaarti, õpetaja käsiraamat, massaažiraamat, raamat „Paremad sõbrad“, raamat „Koos õues“, arutelukaardid töötajatele ja vanematele, plakat, nõuandevoldikud vanematele, postkaardid, õppemäng „Sõber Karu“, metoodikat tutvustava video flaier ning suur Sõber Karu õpetajale. Koolil on soovi korral on võimalik osta ka igale lapsele ka väike karu.

Küsimusi ja liitumisinfot ootame hiljemalt 19. jaanuaril aadressile kiusamisestvabaks@lastekaitseliit.ee. Palun teatage kooli nimi ja mitme klassiga liituda soovite.

https://www.facebook.com/kiusamisestvabaks